Stäng meddelande

Förvaltningsekonom


Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren förvaltningsekonom med strategisk förmåga. Rollen är ny och förstärker förvaltningens centrala ekonomifunktion. Du kommer ingå i en grupp bestående av två ekonomer samt en verksamhetscontroller. Förvaltningsekonomerna ansvarar för förvaltningens bokslutsarbete och övergripande redovisning. Ekonomerna tillsammans med verksamhetscontroller ansvarar för mål- och budgetprocessen och uppföljning av den samma. Tillsammans med förvaltningens budgetansvariga chefer bidrar ni alla till att utveckla ekonomistyrningen som en del av verksamhetsstyrningen och förbättring av förvaltningens planerings- och prognosarbete. I rollen ingår att hålla presentationer och utbildningar inom ditt ansvarsområde.

Kvalifikationer

Vi vill att du har högskoleutbildning med ekonomisk inriktning, gärna inom redovisning. Du bör ha erfarenhet från offentlig verksamhet och flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du tycker om det nära samarbete med budgetansvariga chefer och andra ekonomifunktioner som rollen kräver. Erfarenhet av redovisning och bokslut är ett krav för att lyckas i rollen. Du arbetar självständigt och har förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete och är van att lösa problem som uppstår samt har vilja och förmåga att arbeta utvecklingsinriktat. Du har mod att utmana utifrån ett tillitsfullt förhållningsperspektiv. För att passa i rollen är det viktigt att du är driven, analytisk, utåtriktad och har lätt för att samarbeta. Då du har många kontakter i rollen som förvaltningsekonom och du behöver ha god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen arbetar för att skapa jobb och sysselsättning för Botkyrkaborna och ansvarar för kommunens arbetsmarknadsinsatser, vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildningar samt daglig verksamhet.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse Tjänsten tillsätts utifrån att övertalighet ej råder i kommunen.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Regina Jalvemyr, Administrativ chef

Mobil: 076 115 01 66

E-post: regina.jalvemyr@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-01-28

Ange referensnummer: A839840


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018