Stäng meddelande

Vård- och stödsamordnare till Botkyrka kommun


Arbetsuppgifter

Vård- och stödsamordnarens främsta uppgift är att stödja brukaren att stärka sina sociala färdigheter och finna sammanhang i tillvaron, samordna myndighetskontakter, underlätta återhämtning, ta hand om sin hälsa samt ge det stöd som personen behöver för att få vardagen att fungera. Arbetet är omväxlande och självständigt utifrån brukarnas skiftande behov. Vi arbetar strukturerat enligt MI och använder oss av bland annat ESL-metodiken (Ett självständigt liv). I arbetet ingår att kontinuerligt följa upp sitt arbete genom dokumentation utifrån vad man gör, hur man gör det och vilka resultat det ger för brukaren. Du erbjuds extern handledning och du kommer att få arbeta i en trevlig arbetsgrupp med mycket kompetens och arbetsglädje.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom, beteendevetare eller har annan likvärdig utbildning. Har du erfarenhet från socialt arbete eller från att ha arbetat med personer med psykisk ohälsa ser vi det som mycket meriterande. Kunskaper inom MI, ESL och IBIC är meriterande. Du är nyfiken på människor och har lätt för att samarbeta och skapa relationer. Du ser möjligheter och är positiv i ditt arbete. Tjänsten kräver att du har ett gott omdöme, är strukturerad och har lätt för att fatta beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet!

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med nära 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Socialförvaltningen är mitt uppe i ett spännande omorganisationsarbete där vi river stuprören och lämnar den gamla beställar-/utförarmodellen. Vår nya organisation kommer att vara rustad att möta samhällsförändringar och präglas av nytänkande och teamarbete. Vi på socialtjänsten i Botkyrka kommun tycker att det är viktigt att medborgarna har förtroende för oss, och kan vända sig till oss. Vi försöker alltid göra vårt bästa för medborgaren, och utgår alltid från människors förmåga att ta eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tre vikariat - ett till 2019-09-30, ett till 2019-10-31 och ett till 2019-12-31.  Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 3


Kontaktperson(er)

Sara Godin , T.f Enhetschef

Telefon: 072-2162180


Lena Nilsson , Enhetschef

Telefon: 070-182 53 73


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-04-30

Ange referensnummer: SN/2019:210


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018