Stäng meddelande

Socialsekreterare till Hälsogruppen


Arbetsuppgifter

Inom Hälsogruppen arbetar fyra socialsekreterare på uppdrag av Ekonomiskt bistånd med att utreda och fastställa nivå av arbetsförmåga för personer, som under lång tid av olika orsaker inte har kunnat etablera sig på arbetsmarknaden. Utredningarna utgör därefter ett underlag för att finna vägar in på arbetsmarknaden alternativt att ansöka om ersättning och/eller stöd via annan myndighet. Arbetet med hälsoutredningar är ett långsiktigt arbete och kräver ett nära samarbete med brukare, landsting och andra myndigheter samt ett engagemang och driv från dig som utredare. Det är du som samlar in dokumentation, sätter igång insatser, initierar samarbetet och driver processen framåt. Arbetet är mycket individuellt anpassat och du behöver därför vara flexibel i vilket stöd som erbjuds och hur det utformas. Dokumentation och uppföljning sker löpande i ditt arbete. Vi har regelbundet samarbetare med förtroendeläkare, som både ger konsultation samt vid behov träffar brukare. Vad har vi att erbjuda dig? - Varierande arbetsuppgifter och möjlighet att själv planera ditt arbete. - Årsarbetstid där du har möjligheten att lägga upp och planera din arbetstid utifrån dina egna önskemål - En engagerad arbetsgrupp och stora möjligheter att påverka - Professionell handledning samt processhandledning med förtroendeläkare. - Vi bryr oss om din hälsa och välmående! Vi har t.ex. cykelbidrag och friskvårdsbidrag

Kvalifikationer

Kvalifikationer - Dokumenterad socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning - Erfarenhet av att möta och bemöta människor i utsatta situationer - Mycket meriterande med erfarenhet av hälsoutredningar och sociala utredningar - Mycket meriterande med erfarenhet av arbete inom socialtjänst, försäkringskassa eller arbetsförmedling - God svenska i tal och skrift - God kunskap om socialförsäkringssystemet - Meriterande med kunskap om olika funktionshinder - Meriterande med kunskap om Motiverande samtal Förutom ovanstående kvalifikationer behöver du vara självgående och självständig i ditt arbete. Det är i mångt och mycket du som kommer vara motorn för att hälsoutredningen fortskrider och att samarbetet med olika parter initieras och bibehålls. Störst vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun! Vi söker just nu en socialsekreterare till Hälsogruppen. Hos oss arbetar du nära medborgarna och ges möjlighet till ett varierat arbete där du får möjlighet att påverka och utveckla ditt arbete. Vi vill att medborgarna ska ha förtroende för Socialtjänsten i Botkyrka och vända sig till oss när de behöver det så att små bekymmer inte ska bli stora problem. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi utgår från människors egen förmåga och eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Christina Sehlén Lopez, Verksamhetschef

Telefon: 072-588 53 90


Facklig(a) företrädare

Fackilga Företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-09-12

Ange referensnummer: SN/2019:380


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019