Stäng meddelande

Socialsekreterare till våld i nära relation


Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare på Mottagning våld i nära relationer utreder du och beslutar om insats samt ger råd och stöd till de medborgare som söker vårt stöd. Stödet kan vara både praktiskt, psykosocialt samt vägledande. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att: • Utreda och bedöma behovet av skydd för den våldsutsatta • Utreda och bedöma behovet av stödinsats för den våldsutsatta och för våldsutövare. • Utreda och bedöma behovet av ekonomiskt bistånd • Samverka med interna och externa samarbetspartners • Svara i mottagningstelefon och erbjuda råd och stöd

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller annan för tjänsten relevant utbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning. Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med god personlig mognad samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Viktiga egenskaper är god samarbetsförmåga, stresstålighet och förmåga att arbeta självständigt. Du ska ha god förmåga till reflektion och analys samt att uttrycka dig väl i både tal och skrift då arbetet innehåller en stor del dokumentation och administration. Du har lätt för att samarbeta med både interna och externa samarbetspartners och kunna lyfta och driva utveckling. Du har ett genuint intresse för socialt arbete och är relationsskapande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Meriterande: • Erfarenhet av myndighetsutövande inom socialtjänsten samt kunskap och erfarenhet av arbete med våld och dess konsekvenser är meriterande. • God kännedom om Socialstyrelsens allmänna bedömningsverktyg och erfarenhet av att utreda enligt FREDA-manualen • Erfarenhet av arbete med krisstöd och krishantering. • Nätverksarbete • Kunskaper i andra språk än svenska är meriterande.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalande kultur, demokrati och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör att Botkyrka kommun är en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Läs mer om Botkyrka kommun; http://www.botkyrka.se/ Vi på Socialtjänsten i Botkyrka kommun tycker att det är viktigt att medborgarna har förtroende och kan vända sig till oss. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi försöker alltid göra vårt bästa och utgår alltid från människors förmåga att ta eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Torbjörn Konradsen, Sektionschef

Telefon: 070-183 54 53


Facklig(a) företrädare

Fackilga Företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-03-18

Ange referensnummer: SN/2019:131


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018