Stäng meddelande

Vikarierande förvaltningsledare för HR och lönesystem till Botkyrka kommun


Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vi söker dig som vill tillhöra löneenheten med 18 personer, som ingår i HR-avdelningen, och är en del av kommunstyrelsens förvaltning. Löneenheten inom Botkyrka kommun är en centraliserad verksamhet och bedrivs med ett tydligt användar- och kundfokus. Vi befinner oss i ett spännande utvecklingsläge gällande såväl system som arbetssätt, med bl.a. Lean och PM3. Detta ställer krav på flexibilitet och en vilja till anpassning hos samtliga medarbetare, men det ger också möjlighet till utveckling och förändrade arbetssätt. Vi arbetar för att öka kvalitet och nöjdhet, både för medarbetare och medborgare, och vi producerar drygt 100 000 löner per år.

Arbetsuppgifter

Flera större projekt och systeminföranden pågår i kommunen och för löneenhetens del finns det flera spännande projekt där förvaltningsledaren har ett synnerligen viktigt uppdrag och ansvar. Som förvaltningsledare på löneenheten arbetar du i gränslandet mellan Lön och IT, och du kommer ha en stödjande roll för att hjälpa löneenheten bli bättre och mer effektiv. I tjänsten ingår att driva och ansvara för flera viktiga projekt där arbetet med bl.a. PM3 modellen är i fokus. Som förvaltningsledare har du ett överordnat ansvar för löneenhetens system och samordning av systemgruppens arbete. Du rapporterar direkt till chefen för löneenheten. Du kommer att administrerar, planerar och följer upp förvaltningsarbetet av flera system och samordnar arbetet inom ansvarsområdet och med närliggande system, d.v.s. bedriver ett systematiskt kvalitetsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen för uppdraget eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du bör tidigare arbetat enligt Lean. Du är kommunikativ och tar ansvar för helheten i ditt arbete och Löneenhetens uppdrag, i nära samarbete med andra. Allt med användarnas och kundernas ögon i fokus. Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenhet av förvaltningsstyrning, gärna PM3. Vi tror att du som söker är både strukturerad och flexibel i ditt arbete och har god vana av att lösa olika systemproblem och inte vara främmande för utmaningar, inte minst vid systemskiften. Eftersom arbetet kräver kontakter med interna och externa intressenter och arbetet varierar i komplexitet och storlek, är dina personliga egenskaper mycket viktiga. Det ställer krav på din problemlösande analytiska förmåga som gör att du har lätt att se orsak och samband. Du är tydlig, strukturerad, resultatorienterad, kommunikativ som kan motivera, skapa engagemang och delaktighet.

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde: Snarast Varaktighet: 8 månader med möjlighet till förlängning

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Dan Jonsson, Enhetschef Löneenheten

Mobil: 070-382 99 60

E-post: dan.jonsson@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-05-31

Ange referensnummer: KS/2020:181


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020