Stäng meddelande

Vill du hjälpa våra äldre under sommarvistelser i Trosa?


Arbetsuppgifter

Sommaren 2019 erbjuder Botkyrka kommun de medborgare som har hemtjänst några dagars vistelse på Botvidsgården! Strax utanför Trosa, ungefär en timmes bussfärd från Botkyrka, ligger Botvidsgården i ett naturskönt, stilla skogsområde vid Hållsvikens strand. Botkyrka kommun vill genom sommarvistelser på Botvidsgården erbjuda kommunens äldre invånare möjlighet till social samvaro och aktiviteter. Gården, som från början är en kollogård, ägs av Botkyrka kommun och är nyrestaurerad med generösa enskilda sovrum och ett stort gemensamt kök och vardagsrum med öppen spis. Från den stora terrassen har du en vidsträckt utsikt över sjö och skog och runt knuten finns en promenadväg som leder ned till bryggan. Vi söker nu två aktivitetsledare som, tillsammans med en aktivitetssamordnare, vill vara med och göra detta till en härlig upplevelse för våra äldre. Du kommer att arrangera dagliga aktiviteter för de äldre som till exempel sång, promenader, eventuella utflykter, matlagning, bakning och liknande. Uppdraget innebär arbetstid under fem veckodagar dagtid och en natts jour. Själva vistelsen på Botsvidsgården för de äldre är mellan tisdagar och torsdagar. Du och din kollega hjälper de äldre ut till Botvidsgården med hjälp av två inhyrda minibussar och är sedan med och skapar upplevelsen för dem på gården. Bussarna kan också komma att användas till utflykter under vistelsen på gården. Måndag och fredag kommer du tillsammans med den andra aktivitetsledaren och aktivitetssamordnaren att ordna med planering, städning och övriga administrativa uppgifter för att både förbereda och avsluta sommarvistelsen för de äldre. Självklart finns det möjlighet att stanna kvar på Botvidsgården även när du inte har jour! Det finns personalrum att tillgå. Pedagogisk måltid ingår som en del i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för att göra skillnad för våra äldre och vill vara med och skapa en härlig sommar för dem. Du har ett stort intresse för och bör även ha viss erfarenhet av aktivitetsledande arbete för äldre eller inom LSS alternativt annan typ av kollo-verksamhet. Även om de äldre ska kunna klara sin omsorg själva behöver en viss förståelse och beredskap finnas för eventuella omsorgsbehov. Har du därför en färdig eller pågående utbildning till undersköterska ser vi det som meriterande. Eftersom du ska köra de äldre i minibuss mellan Botkyrka och Trosa är viktigt att du har B-körkort och körvana. Som person har du ett bra bemötande, är tillmötesgående och har en vilja och förmåga att hjälpa andra. I arbetet behöver du vara lyhörd och kunna samarbeta bra med kollegor och chef. Det är viktigt att du tar ansvar och eget initiativ i arbetet samt att du agerar utifrån ett etiskt perspektiv. Utifrån uppdrages karaktär är det även viktigt att du är flexibel och kan anpassa dig efter olika omständigheter och situationer.

Arbetsplatsen

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning. Vi utgår från medborgarens perspektiv, alla människors lika värde och varje persons möjligheter och förmågor. Tillsammans med oss kan du skapa en omsorg med högsta kvalitet för medborgarna.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Antal platser: 2


Kontaktperson(er)

Johanna Dalaryd, Enhetschef Norra Botkyrka

E-post: johanna.dalaryd@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare

Telefon: Kontakta växeln på telefon: 08-53061000


Sista ansökningsdatum: 2019-05-20

Ange referensnummer: C27342


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018