Stäng meddelande

Elevassistent, Särskild undervisningsgrupp


Arbetsuppgifter

På Trampolinen utgör du tillsammans med övrig personal ett team som ansvarar för en grupp elever i en samlad skoldag. Din uppgift består i att fungera som en resursperson i undervisningssituationer, ansvara för rastaktiviteter samt social färdighetsträning för våra elever. Undervisande lärare och familjebehandlare finns hela tiden med i arbetet, där ni tillsammans arbetar för barnets bästa. Arbetet sker i nära kontakt med vårdnadshavare, och varje elev har en egen handlingsplan som personalen följer. Handledning ingår i arbetet. Skolan genomförs i heldagsform.

Kvalifikationer

Vi söker en elevassistent med tidigare erfarenhet av arbetet. Har du dessutom kännedom om generella och särskilda anpassningar, specialpedagogiska verktyg eller annan kompletterande utbildning som kan vara värdefull för våra elever, är det bra. Även erfarenheter från barnpsykiatri och miljöterapeutiskt arbete är meriterande. Du behöver vara stresstålig och mycket flexibel, och beredd på att delta i olika aktiviteter som stödjer eleverna i deras skolgång på Trampolinen. Arbetslaget är utgångspunkten för allt arbete, och du behöver vara bekväm med att arbeta tillsammans med andra för att nå framgång. Det är självklart meriterande om du arbetat i liknande grupper tidigare.

Arbetsplatsen

Den särskilda undervisningsgruppen Trampolinen vid Rikstens skola är ett samarbete mellan Socialförvaltningen och Utbildningsförvaltningen i Botkyrka kommun. Verksamheten riktar sig till barn i riskzonen, skolgången är en del i ett individuellt behandlingsarbete. Lärare arbetar tillsammans med familjebehandlare och assistenter för att ge ungdomar i behov av stöd så goda förutsättningar som möjligt att lyckas i livet. I tjänsten kan också medverkan i ordinarie undervisning i grundskola ingå. Tjänsten är tillsvidare, men inleds med sex månaders provanställning.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Ulf Linder, Rektor

Telefon: 072 586 63 70

E-post: ulf.linder@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-08-23

Ange referensnummer: A895185


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019