Stäng meddelande

Sommarvikarie socialsekreterare till Mottagning vuxen


Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vi söker nu dig som vill ha ett givande och utvecklande sommarjobb på mottagning vuxna. Vi vill att medborgarna ska ha förtroende för Socialtjänsten i Botkyrka och vända sig till oss när de behöver det så att små bekymmer inte ska bli stora problem. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi utgår från människors egen förmåga och eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd och bedöma rätten till försörjningsstöd under tiden som ordinarie handläggare är på semester. Du kommer att arbeta med människor över 18 år som av olika anledningar är i behov av försörjningsstöd. De människor som söker oss har ofta mer komplexa problem utöver det ekonomiska och kommer från skiftande sociala och kulturella förhållanden. Du kommer få en introduktion i arbetet av en erfaren socialsekreterare för att komma in i arbetet. På enheten arbetar totalt 20 personer fördelat på myndighetsutövning med försörjningsstöd, missbruk/socialpsykiatri samt administration. Våra lokaler ligger centralt i Tumba med gångavstånd till pendeltågsstation och bussar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och tidigare erfarenhet av ekonomiskt bistånd. Du som person är du nyfiken på människor och har lätt för att samarbeta. Du ser möjligheter och är positiv i ditt arbete. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och är öppen och intresserad för den individen du har framför dig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser helst att du kan jobba under perioden från midsommar, juli och till mitten av augusti månad. Det kan finnas möjligheter till arbete innan och efter den perioden också.

Övrigt

Arbetsform

Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid, Sommarvikarier på timmar

Tillträde:

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Per Klint, Enhetschef

Telefon: 0708 86 15 92


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-03-31

Ange referensnummer: SN/2020:146


Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020