Störningsinformation:
Problem med inloggning i e-tjänsten för ekonomiskt bistånd
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Kvalitetscontroller grundskola till Botkyrka kommun


Om arbetsplatsen

I Botkyrka kommun jobbar 6000 medarbetare som tillsammans arbetar utifrån ledorden: medborgaren i fokus, öppen, orädd och energisk. Det innebär att de är öppna för förändringar, vågar prova nya idéer, metoder och arbetssätt. Hos Botkyrka kommun får du testa nya idéer och möjlighet att göra skillnad. Att arbeta utifrån medborgarens fokus ställer krav på mod, idérikedom och framåtanda. Varje dag bjuder på dynamiska möten, utmaningar och inspiration. Här uppstår oväntade och intressanta möten mellan människor, kulturer, språk och religioner. Botkyrka är ”långt ifrån lagom”. Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, grund- och gymnasieskola. På utbildningsförvaltningen arbetar ca 3 300 medarbetare för att på olika sätt stödja barn och elever i deras lärande så att eleverna ska nå de nationella målen för respektive skolform. I kommunen finns 12 förskoleenheter med 47 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor med över 17 000 barn och elever. På utbildningsförvaltningens enhet för kvalitetsstöd arbetar fyra kvalitetscontrollers, en processledare, en grundskoleutvärderare och en enhetschef.

Arbetsuppgifter

Kvalitetscontrollers arbetar med att ge stöd till verksamheten med underlag, planering och uppföljning av mål, resultat och kvalitet. De bistår verksamhetscheferna och chefen för kvalitetsstöd vid rapportering till utbildningsnämnden. Den medarbetare vi nu söker ska i första hand stödja verksamhetsområde grundskola. I rollen som kvalitetscontroller ingår att arbeta med kvalificerad analys av verksamhetens kvalitet. Analysen grundas på rapporter och statistik, på möten med skolor, på deltagande i kvalitetsdialoger mm. Som kvalitetscontroller bidrar du till det systematiska kvalitetsarbetet bland annat genom att sammanställa grundskolornas kvalitetsrapporter. Du deltar i möten mellan verksamhetschef och rektorer och stöttar dem i det löpande arbetet med att förbättra verksamheten. Förutom kvalitetsarbetet kommer du att arbeta med handläggning och redovisning av anmälningsärenden, du samordnar och lämnar yttranden om anmälningar till Skolinspektionen. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att ansvara för kvalitetsenhetens arbete gentemot verksamhetsområde grundskola men du ingår i ett team som samarbetar tätt och gemensamt ansvarar för kvalitetsenhetens uppdrag. Du rapporterar till chefen för kvalitetsstöd. Enheten genomför en översyn av arbetsfördelningen vilket innebär att det också kan bli aktuellt med andra arbetsuppgifter inom området kvalitetsstöd.

Kvalifikationer

I denna rekrytering kommer vi lägga stort fokus på personlig potential men för att klara rollen krävs: • Akademisk utbildning - inriktning samhällsvetenskap, ekonomi eller pedagogik • Minst tre års erfarenhet av arbete inom verksamhetsområde grund- eller gymnasieskola • Minst två års dokumenterad erfarenhet av kvalitetsarbete • God dator- och systemvana • God svenska i tal och skrift För att lyckas i rollen krävs att du kan lägga tid och energi på att nå önskat resultat, kan sätta mål framåt och att du uppmärksammar och agerar på ouppklarade saker. Du är snabb på att lära dig nya saker, vet hur du ska prioritera effektivt och kan hantera komplexa problem och situationer självständigt. Du kan agera utåtriktat och synligt, inge förtroende och kan utveckla effektiva nätverk på olika nivåer i och utanför den egna organisationen. Du kan hålla dig entusiastisk och positiv även i tuffa situationer, kan snabbt lyfta potentiella problem och kan anpassa dig till förändringar som sker i verksamheten. Du använder medvetet dina styrkor och tar hjälp av dina svagheter, du söker gärna feedback när det behövs och du tar gärna lärdom av andras erfarenheter. Du kan fatta egna beslut och agerar gärna när andra tvekar, och du tar gärna initiativ inom och utanför ditt eget ansvar i syfte att få saker att ske. Passar du in på ovanstående profil och lockas av ovanstående uppdrag, tveka inte att ansöka redan idag! Arbetstid: Dagtid Löneform: Månadslön Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Facklig företrädare: nås via kommunens växel

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Bo Karlsson, Verksamhetschef Kvalitetsstöd

Mobil: 0705825030

E-post: bo.karlsson@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-02-16

Ange referensnummer: A929603


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020