Stäng meddelande

LSS-handläggare


Arbetsuppgifter

Vi söker nu en LSS-handläggare till vårt team i Botkyrka. Som LSS-handläggare upprätthåller du lagens intentioner och arbetar rättssäkert och evidensbaserat. Du utreder utifrån den enskildes behov samt bedömer och fattar beslut om insatser enligt LSS. Att följa upp beslut och ompröva beviljade insatser ingår som en del i arbetet. I rollen ingår även att samarbeta med den enskilde, anhöriga, kollegor och andra inom kommunen samt externa aktörer som t.ex. Landstinget. Du har även möjlighet att tillsammans med kollegor utveckla handläggningsarbetet och arbetssätt. Som LSS-handläggare ska handläggning och uppföljning av ärenden göras utifrån Socialstyrelsens krav om att personal bör ha ett professionellt förhållningssätt för att kunna: • sätta den enskildes behov i fokus, • beakta den enskildes livssituation utifrån bl.a. ålder, kön, etnicitet och sexuell läggning, • tillämpa ett barnperspektiv, • säkerställa den enskildes delaktighet och inflytande, • uppmärksamma närståendes behov av stöd och särskilt beakta barns behov, • bemöta den enskilde och hans eller hennes närstående i utsatta situationer och i kris, • hantera prioriteringar och motstridiga intressen, • göra etiska överväganden och ställningstaganden, • ta emot och hantera synpunkter, klagomål och förslag, • reflektera över och kritiskt granska egna och andras ställningstaganden, samt • bedöma när annan kompetens än den egna behövs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har likvärdig högskoleutbildning inom social omsorg eller beteendevetenskap med dokumenterad relevant juridisk kunskap inom området socialrätt och övrig relevant lagstiftning. Erfarenhet från arbete som handläggare inom SoL, LSS eller annan myndighetsutövning är meriterande. Har du erfarenhet av arbete inom funktionsnedsättningsområdet ser vi även det som meriterande. För tjänsten krävs även goda kunskaper i svenska i tal och skrift då dokumentation ingår som en omfattande del i arbetet. För att lyckas i rollen som LSS-handläggare behöver du ha ett bra bemötande och kommunicera på ett tydligt sätt. Du tar välgrundade beslut och ser rättssäkerhet som en viktig del i arbetet. Med driv och engagemang väger du samman information, gör en individuell bedömning, prioriterar och strukturerar ditt arbete självständigt. Du är en trygg och stabil person med en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

När medborgaren ansöker om stöd från äldreomsorgen eller omsorgen om personer med funktionsnedsättning är Myndighet första kontakten. Verksamhetsområdet Myndighet ingår i vård- och omsorgsförvaltningen och består av två enheter, en för SoL och en för LSS. Här arbetar handläggare och samordnare. Vi erbjuder dig flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag och ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Ilona Abel, tf. verksamhetschef

Mobil: 076-1150039

E-post: ilona.abel@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga kontakter

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-03-17

Ange referensnummer: C25723


Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018