Stäng meddelande

Nu söker vi 4 engagerade Aktivitetslotsar till Botkyrka kommun!


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och forma och utveckla Botkyrka kommuns Aktivitetshus på Albys hjärta med fokus på unga 16-19 år. Detta i en dynamisk och mångfasetterad kommun där vi utifrån medborgarens fokus lever efter ledorden öppna, modiga, energiska och ansvarstagande. Som Aktivitetslots är du anställd av Kultur- och fritidsförvaltningen och driver Aktivitetshuset tillsammans med Socialförvaltningen och Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen, i samverkan med föreningslivet. Vi söker fyra Aktivitetslotsar, en på heltid och tre på halvtid. Ange vilken tjänst du söker i ditt personliga brev. I ditt uppdrag kommer du att driva såväl egen verksamhet som att lotsa unga vidare till annan verksamhet i kommunen. Du arbetar nära och i samverkan med kollegor från olika förvaltningar i kommunen och med föreningslivet. Vi ser att du har ett fördjupat intresse inom idrott-, kultur- eller ungdomsdemokratifrågor. De nya Aktivitetshusen ska bland annat bidra till ungas goda hälsa, positiva uppväxtvillkor och framtidstro. Detta genom att välkomna alla, ta tillvara besökarnas egna erfarenheter och intressen samt genom att främja och stimulera deras engagemang och personliga utveckling. Du kommer att vara Aktivitetshuset Albys hjärtas ansikte utåt, skapa positiv energi och ha ett gott värdskap. Ditt intresse för ungas levnadsvillkor och att möjliggöra ett rikt kultur- och fritidsutbud är mycket starkt och du brinner för att inspirera och vägleda unga till ett bättre välbefinnande och vuxenblivande. Du bidrar med dina perspektiv och erfarenheter till utvecklingen av hela verksamhetens arbete, bland annat genom att sitta med i olika strategiska nätverks- och arbetsgrupper. Centralt i arbetet är kontaktskapande, nätverksarbete och samverkan med andra förvaltningar och föreningslivet. Arbetet är schemalagt på dagtid och tre kvällar i veckan. Helgarbete kan förekomma. Aktivitetshuset Albys hjärta öppnar i höst och ett andra Aktivitetshus kommer att öppna i södra Botkyrka till våren 2020. Ditt arbete kommer att vara schemalagt från Albys hjärta men kan vid behov även komma att schemaläggas på kommande Aktivitetshuset i södra Botkyrka. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kvalifikationer

Vi ser att du studerar och/eller har en yrkes- eller akademisk utbildning inom socialt arbete, kulturarbete eller motsvarande kunskaper/erfarenheter inhämtade på annat sätt som arbetsgivaren finner likvärdiga. Vi ser gärna att du har en god erfarenhet av civilsamhällesfrågor. Du är bra på att ta egna initiativ, sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Du är kreativ och kommer ofta med idéer som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Du är serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är väl bekant med att ett interkulturellt förhållningssätt och har goda erfarenheter av att ha arbetat och verkat i miljöer som präglas av mångfald. Du har erfarenhet av ungdomspolitiska frågor, genom eget samhällsengagemang eller tidigare arbetserfarenheter. Du har god kunskap om normkritik, Barnkonventionen och mänskliga rättigheter. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor. Du är lyhörd, kommunikativ och kan lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter. Du har ett strukturerat arbetssätt och driver egna och gemensamma processer.

Arbetsplatsen

Kultur och fritidsförvaltningen, med drygt 200 anställda, svarar för att det finns ett rikt kultur-, och idrottsliv och ett mångsidigt fritidsutbud i Botkyrka kommun. Vi ansvarar för bibliotek, bad, kulturskola, konsthall, öppen fritidsverksamhet, idrottsanläggningar och folkhälsoparker.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid / deltid, Heltid och deltid sökes

Tillträde: Tillträde omgående eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 4


Kontaktperson(er)

Atusa Rezai, Verksamhetschef Ungdom och förening

Telefon: 070-155 06 83


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-07-14

Ange referensnummer: KOF/2019:105


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019