Stäng meddelande

Vik. bibliotekarie med ansvar för programverksamhet och kommunikation


Arbetsuppgifter

Vi söker nu en vikarierande vuxenbibliotekarie till Tullinge bibliotek. Du ansvarar för att fylla biblioteket med program och aktiviteter för vuxna. Det kan handla om författarsamtal, bokcirklar och samtal om angelägna ämnen. Du arbetar för att stimulera Tullingebornas läslust, kreativitet och engagemang. En viktig del i det arbetet är att skapa varaktiga relationer och nätverk med andra aktörer i närområdet. Du deltar också i arbetet med att utveckla hela Bibliotek Botkyrkas programverksamhet. Du ansvarar även för att utveckla Tullinge biblioteks kommunikation, bland annat genom arbete med webb och sociala medier. Du tar fram affischer och samordnar informationsmaterial. Du arbetar dessutom med medieurval och -inköp för målgruppen. Du ingår i Tullinge, Tumba, Vårsta biblioteksenhet med totalt 22 medarbetare. Tullinge bibliotek är din dagliga arbetsplats. Du tjänstgör kvällar och helger enligt schema.

Kvalifikationer

Du har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen, på minst kandidatnivå. Du delar vår bibliotekssyn och idén om ett vidgat textbegrepp. Du har erfarenhet av och känner engagemang för att verka i en interkulturell miljö och värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra och. Du är öppen, ansvarstagande, modig och energisk och beredd att söka och prova nya arbetsformer. Du har medborgarens fokus och låter det vara vägledande i ditt arbete. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du har med fördel erfarenhet av aktivt nätverksarbete Språkkunskaper utöver svenska och engelska är önskvärt. Vi vill att du i ditt personliga brev bland annat beskriver varför du vill arbeta i Botkyrka och hur du ser att du kan bidra till den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet i den ovan beskrivna riktningen. Ansökan mottas endast genom nedanstående länk. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

Arbetsplatsen

Kultur och fritidsförvaltningen, med drygt 200 anställda, svarar för att det finns ett rikt kultur-, och idrottsliv och ett mångsidigt fritidsutbud i Botkyrka kommun. Vi ansvarar för bibliotek, bad, kulturskola, konsthall, öppen fritidsverksamhet, idrottsanläggningar och folkhälsoparker. Bibliotek Botkyrka bildar tillsammans med Botkyrka konsthall en verksamhet. Botkyrka konsthall vill inspirera alla att närma sig samtidskonstens många uttryck. Det görs bl. a genom utställningar, workshops, visningar, samtal och konst i det offentliga rummet. Bibliotek Botkyrka består av sex bibliotek, alla formade i nära samspel med sina närområden och med invånaren som medaktör. Med stöd i kommunens ledord öppen, orädd och energisk intar vi alltid medborgarens fokus. Biblioteksverksamheten i Botkyrka ska vara en motor i arbetet med lokal demokratiutveckling, mänskliga rättigheter och interkulturalitet, och verka för ett långsiktigt hållbart samhälle genom att bidra till att minska ojämlikheten mellan resursstarka och resurssvaga, bidra till interkulturella möten, demokratiutveckling och höjd utbildningsnivå. All verksamhet inom Bibliotek Botkyrka utgår från mänskliga rättigheter, demokrati och interkulturella förhållningssätt. Biblioteksverksamheten ska vara tillgänglig för alla. Genom omvärldsorientering, experiment och nyskapande arbetar vi utifrån Botkyrka kommuns devis ”Långt ifrån lagom”. Vi utgår från att det är en styrka att äga flera språk.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 16 december 2019 eller enligt överenskommelse

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Helena Berhan, Enhetschef Tullinge, Tumba och Vårsta bibliotek

Telefon: 070-187 01 62


Agneta Borgestedt, HR-specialist

Telefon: 070-8861075


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-11-10

Ange referensnummer: KOF/2019:169


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019