Stäng meddelande

Modersmålslärare i tyska vikariat ca 30%


Arbetsuppgifter

Du som vill stödja och leda Botkyrkas barn och ungdomar att bli bäst i sitt modersmål är välkommen till oss. Modersmålsundervisning hos oss är för elever i grundskolan år f-9 och gymnasium. Uppdraget kan även innebära arbete med studiehandledning. Din uppgift som modersmålslärare i Botkyrka är viktig för elevernas språkutveckling. Vilken ligger till grund för studieresultat även i övriga ämnen. Din roll som lärare är även viktig för elevens mångkulturella identitet och kompetens. Du kommer att arbeta både självständigt och i team. Det förutsätts att du deltar i vår utvecklingsgrupp och APT möten som sker veckovis. Studiehandledning på modersmålet i andra ämnen kan även förekomma. Arbetet är förlagt till olika grundskolor och gymnasium, vilket medför att du förflyttar dig under arbetsdagen. I tjänsten ingår också mycket kontakt med vårdnadshavare, närvarorapportering, lektionsplanering med mera i olika program.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är engagerad, intresserad av språkutveckling och är målinriktad. Mycket goda kunskaper i modersmålet och i kultur och traditioner i områden/länder där modersmålet talas. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket/svenska B samt inblick i svensk kultur och tradition. Du har högskoleutbildning och erfarenhet av att undervisa. Du har även dokumenterad erfarenhet av tidigare arbete med modersmål inom förskola/grundskola och gymnasium. Du har en tydlig pedagogisk idé kring hur du kan stödja utvecklingen hos varje elev utifrån läroplanens intentioner och styrdokument. Du är van vid att hantera digitala lärarverktyg som utgör en självklar del i din praktik, samt att samarbeta med andra pedagoger/lärare kring planering och utförande av undervisning i enlighet med läroplanen. Flexibilitet är av stor vikt då schema och elevunderlag kan ändras under läsåret. Vi lägger stor vikt vid att du kan samarbeta och kommunicera med elever, kollegor och vårdnadhavare samt att du självständigt kan bedriva din undervisning utifrån styrdokumenten. Kunskap och kursplanen i ämnet modersmål, pedagogisk planering, omdömesbeskrivning och bedömning och betygsättning är meriterande. Vi ser fram emot din ansökan

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Du som vill stödja och leda Botkyrkas barn och ungdomar att bli bäst i sitt modersmål är välkommen till oss. Modersmålsundervisning hos oss är för elever i grundskolan år f-9 och gymnasium. Din uppgift som modersmålslärare i Botkyrka är viktig för elevernas språkutveckling. Vilken ligger till grund för studieresultat även i övriga ämnen. Din roll som pedagog är även viktig för elevens mångkulturella identitet och kompetens. Du kommer att arbeta både självständigt och i team. Det förutsätts att du deltar i vår utvecklingsgrupp och APT möten som sker veckovis. Studiehandledning på modersmålet i andra ämnen kan även förekomma. Arbetet är förlagt till olika förskolor/grundskolor och gymnasium, vilket medför att du förflyttar dig under arbetsdagen. I tjänsten ingår också mycket kontakt med vårdnadshavare, närvarorapportering, lektionsplanering etc i olika program.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Natasa Arsenov, Projektledare

Mobil: 0708-892 102

E-post: natasa.arsenov@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-01-24

Ange referensnummer: A832777 - Kopia


Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018