Stäng meddelande

Utvecklingsledare social hållbarhet


Arbetsuppgifter

I uppdraget som utvecklingsledare social hållbarhet bidrar du till strategisk utveckling och styrning av avdelningens arbete för en jämlik och hållbar samhällsutveckling. Detta omfattar varierande uppdrag inom flera ansvarsområden under paraplyet social hållbarhet inom avdelningen. Din särskilda kompetens önskas bland annat bidra till vidareutveckling av kommunens arbete med nationella minoriteter inklusive finsk förvaltningskommun. Du kommer bland annat att arbeta med både samordning av statsbidrag och konsultativt stöd till förvaltningar inom dina arbetsområden. I tjänsten ingår även att arbeta med administrativa uppgifter som fakturahantering, handläggning av synpunkter och motioner, samt med uppdraget att kommunicera och informera om avdelningens uppdrag i Botkyrkas webb och intranät.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har bred erfarenhet av att arbeta med social hållbarhet på en övergripande nivå. Du har erfarenhet av att arbeta i och leda processer och projekt inom sakområdet. Du har relevant akademisk utbildning inom samhällsvetenskap, beteendevetenskap, juridik eller mänskliga rättigheter. Du är analytisk och har förmåga att sätta dig in i och genomföra uppdrag av varierande karaktär. Du är van att arbeta strategisk men har förmåga till operativ samordning. Som person är du utåtriktad och har stort driv för frågor som rör samhällsutveckling och mänskliga rättigheter, du gillar att arbeta i team tillsammans med oss andra på avdelningen och samarbeta med andra inom kommunen. Du är bekväm med att röra dig mellan de olika uppdragen och tar ditt ansvar för utvecklingen av social hållbarhet inom avdelningen. Du har god redaktionell förmåga och är bekväm med att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Kunskaper i finska språket är meriterande.

Arbetsplatsen

Utvecklingsledare social hållbarhet med god kommunikativ och administrativ förmåga Tjänsten som utvecklingsledare social hållbarhet är placerad på kommunledningsförvaltningen, avdelningen Hållbar samhällsutveckling. Vi arbetar med kommunövergripande analys, strategi, aktiverande styrning och uppföljning med fokus på våra invånare och på utveckling av Botkyrka som plats. Avdelningen har bland annat ansvar för samhällsplanering, interkulturell utveckling, områdesutveckling, mänskliga rättigheter, jämlikhet, folkhälsa, funktionsrätt, nationella minoriteter och statistik/utredning. Avdelningens uppdrag är att strategiskt utveckla Botkyrka som plats utifrån en politiskt styrd organisation. I ansvaret ligger att säkra styrning inom kommunstyrelsens ansvarsområden utifrån ett helhetsperspektiv, vilket bland annat innefattar integrering av följande perspektiv i strategisk styrning: Mänskliga rättigheter Nationella minoriteter Interkulturell utveckling Jämlikhet Folkhälsa Jämställdhet Barnrätt Tillgänglighet och funktionsrätt I uppdraget ingår också omvärldsbevakning, analys och metodutveckling.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde första januari 2020 eller efter överenskommelse.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Dennis Latifi, Enhetschef Hållbar samhällsutveckling

Telefon: 0708891988


Facklig(a) företrädare

Facklig företrädare nås via kontaktcenter

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-12-05

Ange referensnummer: A916703


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019