Stäng meddelande

Vi söker en biblioteksassistent som brinner för läsfrämjande till Tumba bibliotek


Arbetsuppgifter

Nu söker vi en biblioteksassistent på 50%, för att stärka Tumba bibliotek. I ditt arbete som biblioteksassistent bemannar du informationsdisken, handleder besökare vid våra datorer samt utför det dagliga arbetet med bokhantering som transporter och bokuppsättning. I arbetet vid informationsdisken ingår att söka information och stimulera till läslust och ökad läsförståelse. Därför ser vi det som ytterst viktigt att du har ett intresse och erfarenhet av läsning, litteratur och brinner för att förmedla den kunskapen. Digital kompetens är också central för tjänsten. Tjänsten ingår i Tullinge, Tumba, Vårsta biblioteksenhet med totalt 20 medarbetare. Tumba bibliotek är din dagliga arbetsplats. Du tjänstgör kvällar och helger enligt schema.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning eller erfarenheter som gagnar vår biblioteksverksamhet. Gärna tidigare erfarenhet från biblioteksarbete eller annan verksamhet där läsfrämjande och service är i fokus. Du måste vara serviceinriktad och ha en vilja och förmåga att hjälpa andra. Du anstränger dig för att leverera lösningar. Du delar självklart vår bibliotekssyn och idén om ett vidgat textbegrepp. Det är viktigt att du har erfarenhet av och känner engagemang för att verka i en interkulturell miljö. Du måste vara öppen, ansvarstagande, modig och energisk och beredd att söka och prova nya arbetsformer. Du har medborgarens fokus och låter det vara vägledande i ditt arbete. Du skall arbeta både självständigt och i samspel med andra. Du tar självklart ansvar och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du har gärna lokalkännedom om Botkyrka. Språkkunskaper utöver svenska och engelska är önskvärt. Vi vill att du i ditt personliga brev beskriver varför du vill arbeta i Botkyrka och hur du ser att du kan bidra till den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet i den ovan beskrivna riktningen. Ansökan mottas endast genom nedanstående länk.

Arbetsplatsen

Kultur och fritidsförvaltningen, med drygt 200 anställda, svarar för att det finns ett rikt kultur-, och idrottsliv och ett mångsidigt fritidsutbud i Botkyrka kommun. Vi ansvarar för bibliotek, bad, kulturskola, konsthall, öppen fritidsverksamhet, idrottsanläggningar och folkhälsoparker. Kultur- och fritidsförvaltningen, med ca 190 anställda, svarar för att det finns ett rikt kulturliv och ett mångsidigt fritidsutbud i Botkyrka kommun, i form av bad, bibliotek, konsthall, kulturskola, fritidsgårdar och sportanläggningar. Bibliotek Botkyrka består av sex bibliotek, alla formade i nära samspel med sina närområden och med invånaren som medaktör. Med stöd i kommunens ledord öppna, ansvarstagande, modiga och energiska intar vi alltid medborgarens fokus. Biblioteksverksamheten i Botkyrka ska vara en motor i arbetet med lokal demokratiutveckling, mänskliga rättigheter och interkulturalitet, och verka för ett långsiktigt hållbart samhälle genom att bidra till att minska ojämlikheten mellan resursstarka och resurssvaga, bidra till interkulturella möten, demokratiutveckling och höjd kunskapsnivå. All verksamhet inom Bibliotek Botkyrka utgår från mänskliga rättigheter, demokrati och interkulturella förhållningssätt. Biblioteksverksamheten ska vara tillgänglig för alla. Genom omvärldsorientering, experiment och nyskapande arbetar vi utifrån Botkyrka kommuns devis "Långt ifrån lagom". Vi utgår från att det är en styrka att äga flera språk. Den statliga satsningen Stärkta bibliotek, som vi nu sökt medel för, möjliggör för oss att utveckla vår verksamhet. Anställningen sker under förutsättning att vi får sökta medel. Tumba bibliotek är Bibliotek Botkyrkas resursbibliotek när det gäller medier på svenska, engelska och nationella minoritetsspråk. Till enheten hör också Tullinge bibliotek, samt Vårsta bibliotek som är meröppet.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid, 50%

Tillträde: Tillträde 2019-09-01-2020-06-30, ev med möjlighet till förlängning

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Helena Berhan, Enhetschef Tullinge, Tumba och Vårsta bibliotek

Telefon: 070-187 01 62


Agneta Borgestedt, HR-specialist

Telefon: 070-8861075


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-05-26

Ange referensnummer: KOF/2019:84


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018