Stäng meddelande

T.f. enhetschef Botkyrka kulturskola


Arbetsuppgifter

Blir du varm i hjärtat när du ser hur ett barn utvecklas genom kultur? Vi söker en t.f. enhetschef för Botkyrka kulturskola för att leda och förvalta en framgångsrik kulturskola som driver verksamhet för barn och unga upp till 20 år. Kulturskolan omfattar följande verksamheter: kurser och orkestersamarbeten, kulturskolans avancerade program, projekt och uppsökande verksamhet, skolnära samarbeten, kulturskola för barn och unga med särskilda behov och Tumba gymnasiums estetprogram Tjänsten innebär styrning, planering, personal- och budgetansvar för verksamheten, med delegering till två biträdande enhetschefer. De två biträdande enhetscheferna utgör, tillsammans med tre administrativa tjänster, kulturskolans kansli. Kulturskolans lärarkollegium består av ett 40-tal kulturskolepedagoger inom musik, dans, teater, bild och animation. Som t.f. kulturskolechef ingår du i Kulturen i Botkyrkas ledningsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer och biträdande. Det pågår en översyn av organisationen inom förvaltningen vilket gör att vi söker en chef för tidsbegränsat uppdrag.

Kvalifikationer

Vi vill att du har högskoleutbildning inom kultur, pedagogik eller likvärdig utbildning. Du ska ha tidigare chefserfarenhet med både personal- och budgetansvar. Dessutom vill vi att du har arbetslivserfarenhet från en kulturskola eller likvärdig kulturpedagogisk verksamhet. Tjänsten kräver en interkulturell kompetens och/eller erfarenhet av att tidigare arbetat inom flerkulturella sammanhang. Meriterande är om du har erfarenhet av målstyrning och resultatuppföljning. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av samarbete med skolor, förskolor, fritidsgårdar eller liknande verksamheter. Som person är du en ledare som motiverar och genom att visa tillit får andra att växa. Du förstår din roll men tar hänsyn till helheten. Du har vana av att analysera och lösa problem och frågeställningar. Du är strukturerad och planerar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Arbetsplatsen

Kultur och fritidsförvaltningen, med drygt 200 anställda, svarar för att det finns ett rikt kultur-, och idrottsliv och ett mångsidigt fritidsutbud i Botkyrka kommun. Vi ansvarar för bibliotek, bad, kulturskola, konsthall, öppen fritidsverksamhet, idrottsanläggningar och folkhälsoparker. Kulturen i Botkyrka består av tre enheter; Botkyrka Kulturskola, Botkyrka Konsthall och enheten för Kulturprogram och stöd. Kulturen i Botkyrka har medborgarens fokus, ska fungera som möjliggörare för Botkyrkaborna och ge utrymme för kreativitet på platsen Botkyrka. Kulturskolan jobbar utifrån det politiska målet att förutsättningarna för att delta i kulturskolans verksamhet är likvärdig för barn och unga inom målgruppen. Detta mäter vi genom att andelen deltagare i kulturskolans verksamhet, ska motsvara målgruppens storlek i varje stadsdel. Med egna lokaler i Tumba som bas bedriver vi verksamhet i alla kommunens stadsdelar, ofta samlokaliserade med skolor, förskolor och fritidsgårdar. För 2019 är målet 1800 bokade kursplatser, och att 14 000 barn och unga deltar i de olika öppna verksamheterna. I Botkyrka är mångfalden norm så erfarenhet av att jobba i en interkulturell arbetsgemenskap är ett skallkrav


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde augusti 2019 eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Ida Burén, Verksamhetschef Kulturen

Telefon: 070-1816382


Agneta Borgestedt, HR-specialist

Telefon: 070-8861075


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-05-02

Ange referensnummer: KOF/2019:74


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018