Stäng meddelande

Stödassistent-/vikarier till gruppboenden i Botkyrka kommun


Om arbetsplatsen

Inom Vård- och omsorgsförvaltningen finns 22 gruppbostäder. Vi söker nu dig som vill jobba som sommarvikarie med oss – med start så snart som möjligt och med varierande längd. Gruppbostad är en boendeform för vuxna personer med olika former av funktionsnedsättningar som kan behöva mycket stöd och närhet till personal dygnet runt. På varje boende finns det cirka fyra-åtta brukare som alla har individuella behov. Du kommer att ingå i ett arbetsteam om cirka 10 personer. Vi söker vikarier till alla våra arbetstider, både dag, kväll, natt och helg och till både norra och södra Botkyrka.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent ska du säkerställa en god livskvalitet för våra boende. Vi erbjuder de boende individuellt anpassat stöd och lägger stor vikt vid att de ges stöd och service på ett sådant sätt att det stärker den enskildes tilltro till sin egen förmåga. Det är stödassistentens ansvar att fungera som en länk till de boendes omvärld, varför du behöver ha kontakt med de som har betydelse för de boende som exempelvis anhöriga, gode män, daglig verksamhet, sjukvården, habiliteringscenter och kontaktpersoner. Arbetet runt varje boende planeras, dokumenteras och följs noggrant upp. Det är därför mycket viktigt att du dokumenterar väl i verksamhetssystemet LifeCare och upprättar och följer upp genomförandeplaner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning med examen från Vård- och omsorgsprogrammet alternativt från barn- och fritidsprogrammet, GPU/PPU eller annan motsvarande utbildning. Du kan även ha en bakgrund som vårdbiträde eller mentalskötare. Vidare har du • erfarenhet av att arbeta med personer med utvecklingsstörning, dubbeldiagnos och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning • god datorvana • goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift • erfarenhet av arbete med hälsa och sjukvård (t.ex. medicin, sondmatning och HSL) • flytande kunskap i teckenspråk ses som meriterande Vi ser gärna att du har arbetat med äldre funktionsnedsatta personer eller har demenskunskap förvärvad genom utbildning. Har du erfarenhet av att skapa och använda olika kommunikationsstöd samt av att arbeta med tydliggörande pedagogik samt sinnesstimulering är det meriterande. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och ser det som meriterande om du har erfarenhet av det arbetssättet. Som person har du ett stort engagemang för våra brukare och ett intresse för att bidra till utveckling av arbetssätt och metoder. Du är bra på att ta initiativ och skapa resultat och du tar självständigt ansvar för ditt arbete. Vi arbetar i team runt de boende och därför är din förmåga och vilja att samarbeta viktig. Du fattar beslut och visar omdöme även under tidspress. Att kunna vara flexibel, och tänka om då något oförutsett händer är en förutsättning för att kunna vara trygg i rollen. Välkommen med din ansökan i CV format.

Övrigt

Arbetsform

Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad

Tillträde:

Varaktighet: 3-6 månader

Antal platser: 10


Kontaktperson(er)

Amila Srabovic, Verksamhetschef

E-post: amila.srabovic@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga kontakter , Kommunal

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-04-26

Ange referensnummer: von/2020:111


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020