Stäng meddelande

Skolsköterska 100%


Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är stockholmsområdets femte största kommun med ca 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Parkhemsskolan är en f-5-skola i Tullinge med c:a 300 elever. Vi har en egen skolskog i direkt anslutning till skolgården. Entreprenöriellt förhållningssätt i undervisningen och ledorden Kunna, Vilja, Våga genomsyrar verksamheten. Elever, personal och vårdnadshavare är trygga och trivs med skolan. Resultaten i enkäter och nationella prov är mycket goda. Välfungerande och aktivt EHT med god och smidig samverkan/samarbete med övrig personal. Tunaskolan är en f-9-skola i Tumba, Botkyrka kommun, 5-7 minuters promenad från pendeltågsstationen. På Tunaskolan går 750 elever och vi är 95 medarbetare. Vår verksamhet utgår från ledorden språk, självkänsla och lärande. Vår övertygelse är att goda språkkunskaper i kombination med stark självkänsla leder till att elevernas lärande utvecklas på bästa sätt. Vi har på Tunaskolan ett välfungerande elevhälsoteam. Teamets uppdrag är att genom dialog och samarbete med pedagoger, elever och föräldrar skapa bästa möjliga förutsättningar för elevers mående och lärande. Uppdraget på Tunaskolan delas med annan skolsköterska.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är fördelad 50 % på Parkhemsskolan och 50 % på Tunaskolan. I uppdraget som skolsköterska ingår att: - Ansvara för, och utföra, elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande råd och anvisningar. Arbetet innefattar hälsobesök, vaccinationer, skolläkarmottagning mm. - Vara en viktig del i att utveckla och stärka det gemensamma elevhälsoarbetet på skolan, - Bidra med medicinsk kompetens avseende skolans förebyggande och hälsofrämjande arbete, - Ge handledning och konsultation till personal avseende elevers och gruppers förutsättningar för lärande och behov av stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med någon av följande fördjupningar: - Specialistsjuksköterskeutbildning inom hälso- och sjukvård för barn (75 hp) - Distriktssköterska (75 hp) - Skolsköterskeprogrammet (60 hp, Skövde) Vi ser gärna att du som sjuksköterska: - Har erfarenhet av att arbeta med barn inom exempelvis skolverksamhet, BVC, barnklinik, vårdcentral eller liknande. - Har erfarenhet och vana vid att arbeta med digital journalföring. - Har en god kommunikativ förmåga och kommunicerar väl med såväl elever som föräldrar, personal samt andra externa aktörer. - Är engagerad, utåtriktad, positiv och tycker om att ta initiativ och finnas i en händelserik och omväxlande vardag. Känner du igen dig i ovanstående beskrivning tror vi att Parkhemsskolan och Tunaskolan är rätta ställen för dig!

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid, 100 %

Löneform: Månadslön

Tillträde:

Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: 2020-08-12

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Camilla Selldén, Biträdande rektor, Tunaskolan

Mobil: 072 7148810

E-post: camilla.sellden@botkyrka.se


Lisa Lönnström, Rektor, Parkhemsskolan

Mobil: 070 8861402

E-post: lisa.lonnstrom@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-05-15

Ange referensnummer: TUNAVT2001


Urval och intervjuer kommer att ske kontinuerligt. Vi tackar nej till extern rekryteringshjälp. Rekryteringen slutförs under förutsättning att tjänsten inte kommer att tas i anspråk av övertalig.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020