Stäng meddelande

Kurator


Arbetsuppgifter

Tjänsten omfattar att: -vara en del av skolans elevhälsa via ett elevnära och utåtriktat arbete. Arbetet kommer huvudsakligen vara riktat mot skolans yngre årskurser och i flera delar ske i samarbete med socialpedagog och skolans andra kurator. -arbeta lösningsfokuserat med eleverna i centrum, på grupp- och individnivå, i nära samarbete med pedagoger och övriga professioner inom elevhälsan. - ha kontakt och samarbete med föräldrar. - fungera som tränare i social interaktion och vara drivande i att ta fram arbetssätt för att stärka individers och gruppers sociala utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan motsvarande utbildning. Vi ser gärna också att du: - brinner för att arbeta med ungdomar. - vill arbeta i team. - skapar goda relationer genom att vara trygg i dig själv. - är kommunikativ. - har förmåga att ta intiativ, samarbeta men också arbeta självständigt. - är empatisk och möter livet med mycket humor. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med olika metoder för främjande och förebyggande elevhälsoarbete, samt av åtgärdande arbete gentemot individer och grupper. Känner du igen dig i ovanstående kvalifikationer så är du varmt välkommen att söka tjänsten!

Arbetsplatsen

Tunaskolan är en F-9-skola i Tumba, Botkyrka kommun, ca 5-7 minuters promenad från pendeltågsstationen. På Tunaskolan går 750 elever och vi är 95 medarbetare. Vår verksamhet utgår från ledorden språk, självkänsla och lärande. Vår övertygelse är att goda språkkunskaper i kombination med stark självkänsla leder till att elevernas lärande utvecklas på bästa sätt. Vi har på Tunaskolan ett välfungerande elevhälsoteam. Teamets uppdrag är att genom dialog och samarbete med pedagoger, elever och föräldrar skapa bästa möjliga förutsättningar för elevers mående och lärande. För att vi på skolan ska lyckas med våra olika uppdrag är utvecklat samarbete på alla nivåer mycket betydelsefullt. Av denna anledning finns det varje vecka tid avsatt för samarbete och kollektivt lärande.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-02-01 eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Johan Daréus, Rektor

Telefon: 0761150185

E-post: johan.dareus@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-01-15

Ange referensnummer: TUNAHT1801


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka! Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018