Stäng meddelande

Miljö- och hälsoskyddsinspektör


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken, främst med tillsyn av miljöfarliga verksamheter men även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella. Vi fördelar uppgifterna utifrån erfarenhet och intresse. Vi ser gärna att du har ett intresse och erfarenhet att arbeta med masshanteringsfrågor och förorenad mark. Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av att: - förbereda och genomföra tillsyn enligt miljöbalken, - handlägga anmälningar och klagomål, - ge stöd och service till verksamhetsutövare och medborgare, Du kommer att arbeta i miljö- och hälsoskyddsteamet som är ett välfungerande team som jobbar mycket tillsammans. Det ingår i arbetsuppgifterna att planera, genomföra och följa upp tillsynen, både tillsammans med teamet och självständigt. Vi erbjuder dig en omväxlande tjänst med möjlighet att påverka. Hos oss får du även möjlighet till fortbildning och utveckling inom våra arbetsområden. På miljöenheten tillämpar vi årsarbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör, eller motsvarande universitets- eller högskoleutbildning. Goda kunskaper inom miljöbalkslagstiftningen och erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken ser vi som meriterande. Som person är det viktigt att du har god förmåga att kommunicera och att du har känsla för service och gott bemötande. Du är ansvarstagande, strukturerad och har god förmåga att fatta beslut i din yrkesroll. Tjänsten förutsätter att du är flexibel och kan växla mellan arbetsuppgifter inom olika ämnesområden. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper. B-körkort är ett krav. Kunskap och erfarenhet om vårt ärende- och dokumenthanteringssystem ECOS är meriterande.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med ca 90 000 invånare. Kommunen växer, vi har omtalade kultur-och upplevelsesatsningar och en fantastisk natur. Tjänsten är placerad på miljöenheten, som är en av enheterna inom samhällsbyggnadsförvaltningen. På miljöenheten arbetar drygt 30 personer med miljö- och hälsoskyddstillsyn, livsmedelskontroll, naturvård, naturskola och miljöövervakning. Vi finns i kommunalhuset i Tumba som ligger ett stenkast ifrån Tumba station där det finns pendeltåg med direkt anslutning till Stockholm, Södertälje och Uppsala.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Ingrid Molander, Miljöchef

Telefon: 076-115 00 35

E-post: ingrid.molander@botkyrka.se


Rodhe Edén, Samordnare/Miljöinspektör

Telefon: 070-886 10 71

E-post: Rodhe.Eden@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Annika Norin, Naturvetarna

Telefon: 070-886 10 77

E-post: annika.norin@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2018-12-11

Ange referensnummer: sbf/2018:457


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka? Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018