Stäng meddelande

Behandlare till öppenvårdsenheten för unga i Botkyrka


Arbetsuppgifter

Enheten består av 10 behandlare som arbetar med behandlingsinsatser för unga med missbruk-, kriminalitet- och eller andra beteendeproblem. Vi arbetar med nätverket och har hela tiden ungdomen i fokus. I enheten finns också mini Maria där vi utför bedömningar av ungas missbruk samt kortare interventioner utan biståndsbeslut. mini Maria drivs av Botkyrka kommun, socialförvaltningen och Stockholms läns landsting, Maria ungdom. De behandlare som har sin stationering i mini Maria utför också vid behov behandlingsinsatserna för de unga och deras familjer. I den nya organisationen inom socialförvaltningen kommer två av våra medarbetare att gå till andra arbetsuppgifter och därför söker vi två personer som kan fylla deras platser. Arbetsuppgifter: Behandlingsarbete riktat mot ungdomar och deras familjer. Exempel på insatser vi erbjuder: Familjebehandling KBT behandling Missbruksbedömningar och missbruksbehandling, HAP, CPU, A-CRA MI finns alltid med som en grund i våra behandlingsinsatser. Vi använder oss också av SofS.

Kvalifikationer

Du som söker är socionom eller har en likvärdig högskoleutbildning. Du har en grundläggande psykoterapiutbildning i KBT eller familjeterapi och tycker att människor är det bästa som finns! Tidigare har du på något sätt arbetat med behandlingsarbete riktat mot ungdomar och deras familjer. Du är flexibel och nytänkande, har respekt för de personer vi arbetar med och en tro på deras förmåga att vända sina liv till det bättre. Du klarar av att ha många tankar i huvudet och bollar i luften. Att arbeta styrkebaserat och i team med samverkanspartners är en självklarhet för dig. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vi vill att medborgarna ska ha förtroende för Socialtjänsten i Botkyrka och vända sig till oss när de behöver det så att små bekymmer inte ska bli stora problem. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi utgår från människors egen förmåga och eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt. Socialförvaltningen är mitt uppe i ett spännande omorganisationsarbete där vi river stuprören och lämnar den gamla utförarmodellen. Vår nya organisation kommer att vara rustad att möta samhällsförändringar och präglas av nytänkande och teamarbete med klientperspektivet i fokus.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 2019-03-01 eller enligt överenskommelse. Vi kommer att påbörja intervjuer under rekryteringens gång.

Antal platser: 2


Kontaktperson(er)

Lena Holmström, Sektionschef

Telefon: 070-886 15 93


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2018-12-18

Ange referensnummer: SN/2018:493


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka? Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018