Stäng meddelande

Borgskolan söker skolkurator


Arbetsuppgifter

Du skall arbeta i skolans elevhälsovårdsteam med främjande, förebyggande och stödjande insatser, individuellt och i grupp, samt vara tillgänglig för konsultation för skolans elever, föräldrar och personal. I arbetet ingår en viss grad av administrativt arbete. Hos oss ingår du i ett elevhälsovårdsteam som har blandade kompetenser och vars syfte är att ständigt förbättra verksamheten. Du ska därför själv succesivt utvecklas i din roll och vara öppen för nya erfarenheter. Läsåret 2016/2017 påbörjade vi Tåget, som är ett våldsförebyggande arbete tillsammans med sektionen för förebyggande arbete inom socialtjänsten. Du kommer att vara vår kontaktperson i detta arbete och driva arbetet framåt. Du deltar aktivt i arbetet med likabehandling och de förebyggande insatser som främjar skolans värdegrundsarbete. Din roll blir att samverka och vara skolans kontaktperson med andra myndigheter och organisationer när detta behövs för att våra elever ska nå sin fulla potential under rätt förutsättningar. Du organiserar och strukturerar arbetet utifrån angivna mål. För att lyckas i uppdraget krävs att du skapar förtroendefulla relationer både i som utanför skolan. Vidare är du en trygg pedagogisk ledare med förmåga att kritiskt analysera eget och arbetsgruppens arbetssätt för ständig utveckling.

Kvalifikationer

Du ska vara utbildad socionom eller ha likvärdig utbildning och/eller ha erfarenhet av arbete med barn/ungdomar i grundskola och tror på elevens förmåga att utvecklas. Viktigt är att du är bra på att bygga relationer med elever och vuxna. Vi förutsätter att du är lyhörd, flexibel, initiativrik och tycker om att arbeta i team och i samverkan med skolans personal, men också kan arbeta självständigt. Vi söker dig som har kunskap om samtalsmetodik och konflikthantering. Du har förmågan att utveckla, samordna och strukturera och du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du har förståelse för individer och grupprocesser. Vi fäster stor vikt vid att du är tydlig i din ledarroll med en lösningsfokuserad inställning och förmåga att vilja samspela med kollegor, barn och föräldrar. Vill du jobba hos oss får du ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor på en skola där vi arbetar för mångfald och inkludering. Du är en viktig person i vårt utvecklingsarbete. Vi lägger därför stor vikt vid personliga egenskaper. Erfarenhet är meriterande.

Arbetsplatsen

Borgskolan är en tvåparallellig F-6 skola med fritidshem, förberedelseklasser åk 1-3 respektive åk 4-6, samt träningsskola 1-9 och kommunövergripande grupper. Borgskolan ligger i Hallunda/Norsborg med gångavstånd till såväl centrum och tunnelbana som Mälaren och naturen. Borgskolan har en väl fungerande verksamhet där vi lägger stor vikt vid språkutvecklande arbetssätt. Våra elever är ambitiösa och har höga förväntningar på oss, likväl som vi har höga förväntningar på dem. Hos oss finner du engagerade pedagoger som arbetar för att skapa kvalitativ undervisning och trygghet för våra elever. Vi lägger stor vikt vid god arbetsro, tydliga strukturer och ett gemensamt förhållningssätt gentemot våra elever. Vi arbetar för att skapa goda relationer med fokus på ett uppskattande positivt förhållningssätt och höga förväntningar. Våra klasser är små, vilket ger oss tid att se och hjälpa varje elev. Vi har tillgång till nya, aktuella läromedel och använder oss gärna av IKT i undervisningen. Borgskolan är en av skolorna i Botkyrka som vill att skolan och hela Botkyrka ska vara den mest trygga platsen eleverna känner till. Vi vill skapa en skola fri från våld. Detta gör vi, sedan ca två år tillbaka, genom TÅGET, ett våldspreventivt arbete i samarbete med Socialtjänsten. Personal på skolan får utbildning och tips på saker som vi kan göra för att nå målet. Personalen får färdiga lektioner som innehåller övningar och uppgifter som de gör tillsammans med eleverna.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid

Tillträde: 2019-08-12, enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Anställningen omfattar minst 50%, utspritt under flera dagar. Läsåret 2019-2020 tillkommer en tidsbegränsad utökning på 20%.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Lilian Varnander, bitr. rektor

Telefon: 073-421 87 30

E-post: lilian.varnander@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-07-21

Ange referensnummer: A889946


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019