Stäng meddelande

Botkyrka kommun söker en erfaren Förvaltningsekonom


Arbetsuppgifter

Som förvaltningsekonom kommer du tillsammans med en kollega att ansvara för förvaltningens bokslutsarbete och den övergripande redovisningen för förvaltningen. Förvaltningsekonomerna ansvarar tillsammans med verksamhetscontrollern för förvaltningens mål- och budgetprocess samt uppföljning av den samma. I din roll arbetar du också i nära samarbete med verksamhets- och enhetschefer, med kvalificerat budgetarbete, uppföljning, prognos, redovisning, bokslut, utredning och ekonomisk analys. I arbetet ingår även att öka förståelsen för ekonomiska frågeställningar samt att arbeta konsultativt gentemot verksamheten. Tillsammans med förvaltningens budgetansvariga chefer bidrar ni alla till att utveckla ekonomistyrningen som en del av verksamhetsstyrningen och förbättring av förvaltningens planerings- och prognosarbete. I rollen ingår att hålla presentationer och utbildningar inom ditt ansvarsområde.

Kvalifikationer

Vi söker efter dig som har mångårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom en offentlig verksamhet. Du har en relevant högskoleutbildning för tjänsten med ekonomisk inriktning, eller annan motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av redovisning och bokslut samt har en god strategisk förmåga. Då du kommer att arbeta tillsammans med vår verksamhet inom Vux- och YH-utbildning är det meriterande om du tidigare har arbetat mot skolverksamhet och gärna också med projektredovisning. Du kommer att ha ett nära samarbete med budgetansvariga chefer och andra interna ekonomifunktioner. För att passa i rollen är det därför viktigt att du är pedagogisk och har lätt för att samarbeta på ett prestigelöst sätt. Du kommer även att arbeta självständigt och då är det centralt att du är analytisk, driven och har förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete. Du har också mod att utmana utifrån ett tillitsfullt förhållningsperspektiv.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen består av verksamheterna Vuxenutbildning, Jobbcenter, Näringslivscenter, Daglig verksamhet samt Xenter. Tjänsten som förvaltningsekonom är placerad på förvaltningskontoret som arbetar centralt med stöd- samt styr- och ledningsprocesser gentemot förvaltningens alla verksamheter


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Sista ansökningsdagen är den 2019–09–22. Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar intresseanmälningar löpande och kommer efter sista anmälningsdag presentera utvalda kandidater till Botkyrka kommun.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Maria von Sterneck, Rekryteringskonsult Jurek

Telefon: 073-70 771 70


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-09-22

Ange referensnummer: A899279


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019