Störningsinformation:
Problem med inloggning i e-tjänsten för ekonomiskt bistånd
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Socialseketerare till Utredning Barn


Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vi vill att medborgarna ska ha förtroende för Socialtjänsten i Botkyrka och vända sig till oss när de behöver det så att små bekymmer inte ska bli stora problem. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi utgår från människors egen förmåga och eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt. För att nå bästa möjliga resultat för brukarna satsar vi på att ständigt förbättra vår kvalité och utveckla våra metoder. Vi är ca 500 personer som arbetar inom något av områdena: barn och unga, socialpsykiatri, försörjningsstöd, beroende och missbruk, eller boendefrågor.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ny kollega som vill jobba med oss i utredningsgrupp barn. Vi sitter i ljusa fina lokaler i Tumba. Som socialsekreterare i utredningsgrupp barn arbetar du med att utreda inkomna ansökningar och anmälningar gällande omsorgsbrister hos föräldrar till barn 018 år. Vi har satsat mycket på att grundutbilda och vidareutbilda alla våra medarbetare i Signs of Safety. Vi har handledning enligt Signs of Safety, samt har även traditionell processhandledning. Vi jobbar även med MI och har både egna MI-coacher och Sofs-coacher som stöd till handläggarna. Arbetet med att utveckla samtalen med människor och att öka delaktigheten och transparensen i allt vi gör genomsyrar vårt dagliga arbete. I Botkyrka har vi tillgång till omfattande öppenvårdsinsatser för barn och unga, t.ex. Mini-Maria, KBT, familjebehandling, verksamheten för eftervård och utsluss och sektionen för nätverks- och familjevåldsarbete. Vi har ett nära samarbete med kommunens skolor. Då vi har årsarbetstid medför det en större frihet i att planera sin tid och påverka sin arbetssituation, likaså att planera egen fritid. Friskvårdspengen som erbjuds alla anställda på utredningsenheten uppmuntrar till hälsofrämjande aktiviteter.

Kvalifikationer

För att du ska vara aktuell för tjänsten har du en socionomexamen. Du har minst ett års erfarenhet av att arbeta med socialt arbete. Har du erfarenheter av myndighetsutövning och har tidigare arbetat med barn- och ungdomar är det mycket meriterande. Vi vill att du är en trygg och stabil person med självinsikt. Du kan se relationer i sitt rätta perspektiv, skilja på det personliga och professionella samt förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Arbetet innebär att snabbt kunna ställa om, ändra synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter till förändringar. Därmed är det av vikt att du, som medarbetare och kollega, har ett realistiskt perspektiv på olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Vi ser även att du kan uttrycka dig på god svenska i tal och skrift. Om du tycker att beskrivningen passar in på dig och du vill vara med i vårt dynamiska gäng så tveka inte, skicka in din ansökan!

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Monita Gandsjö, Enhetschef

Telefon: 070-886 13 28


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-02-24

Ange referensnummer: SN/2020:87


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020