Stäng meddelande

Personlig assistent timvikarie


Arbetsuppgifter

Vill du ha ett extra jobb där du gör skillnad? Vill du hjälpa andra att få guldkant på vardagen? Som personlig assistent säkerställer du en god livskvalité för brukarna med funktionsnedsättning. Arbetsuppgifterna styrs utifrån brukarens behov, vilket oftast i huvudsak innebär att vara brukaren behjälplig med personlig omvårdnad, hemmets skötsel, inköp, matlagning samt sociala aktiviteter och träning. Arbetet utförs i brukarens hem och består för det mesta av ensamarbete. Vi söker personliga assistenter som har relevant utbildning och erfarenhet av målgruppen. Det är en fördel om du har kunskap och förståelse för målgruppen. Det är ett meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen och ensamarbete. Vi värdesätter att du har ett professionellt förhållningssätt, då man arbetar i en brukares hem där det kan förekomma andra familjemedlemmar och ha förståelsen och förmågan att arbeta personligt utan att bli privat. Vi söker timanställda som kan arbeta hos oss i Botkyrka kommun. Arbetstiderna varierar beroende på hos vilken brukare du arbetar.

Kvalifikationer

Vi ser att du gärna har Gymnasieexamen från vård- och omsorgsprogrammet, GPU, PPU eller motsvarande. Har du erfarenhet från yrkesområdet är meriterande. Arbetet kräver förmåga att arbeta i olika system för att kunna dokumentera. Då du dokumenterar i system behöver du även kunna tala och skriva på svenska. Andra språkkunskaper är meriterande. Vi söker dig som lätt kan anpassa dig till olika omständigheter och har förmåga att se möjligheterna i förändringar. Då arbetet ofta innebär ensamarbete, dvs du är ensam med brukaren behöver du ha förmågan att arbeta självständigt och ha förmåga att ta egna beslut. Vi lägger stor vikt i att du har personlig mognad och är trygg i dig själv. Då du arbetar i brukarens hem är det viktigt med empatisk förmåga men samtidigt kan det även innebära förmåga att kunna utmana brukaren, på ett positivt sätt, då målet är att vara så självständig som möjligt. Det är viktigt att du har en god social förmåga samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, då en del brukare kan ha afasi, som kan innebära nedsatt förmåga att uttrycka sig.

Arbetsplatsen

Inom Vård- och omsorgsförvaltningen finns verksamhetsområdet omsorgen om personer med funktionsnedsättning som ger stöd till barn, ungdomar och vuxna personer med olika former av funktionsnedsättningar. Vi erbjuder olika slags stöd och service, exempelvis korttidshem och avlösarfamiljer för barn med särskilda behov, personlig assistans och mobila team. Vårt mål är att få varje brukare att bli så självständig som möjligt i sitt dagliga liv, och känna trygghet i det stöd hen får. Tillsammans med oss kan du skapa en omsorg med högsta kvalitet för våra medborgare och vi erbjuder ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad

Tillträde: Enligt ök.

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Shamiran Zaya, Enhetschef

E-post: shamiran.zaya@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Lena Fjällborg, Kommunal

Mobil: 072-2395080

E-post: lena.fjallborg@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2019-01-06

Ange referensnummer: C22029


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka? Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018