Stäng meddelande

Trygghetsfältare


Arbetsuppgifter

Säkerhet- och trygghetsarbetet i Botkyrka kommun utgår från social och situationell prevention vilket innebär att vi har både individen och dess omgivning i fokus. Trygghetsfältare kommer främst att ha ett trygghetsskapande uppsökande arbete i olika offentliga miljöer såsom på och kring skolor och förskolor, inom bostadsområden, i och utanför butiker, centrumanläggningar eller inom kollektivtrafik. Det kan även handla om att upptäcka tidiga tecken på ungdomar i riskzon, viss social oro eller att bedriva arbete i olika projekt. Arbetet som trygghetsvärd utgår som regel ifrån en på förhand upprättad trygghetsplan där mål och aktiviteter för arbetet finns inskrivna/presenterade. Målgruppen är först och främst barn, unga och unga vuxna 0-25 år. Det innebär bland annat att arbeta med de nätverk som omger barn och ungdomar såsom föräldrar, skola, fritid och kulturverksamma, polis samt andra relevanta instanser. Du kommer fungera som en länk mellan ungdomarna och kommunens andra uppsökande verksamheter som socialtjänstens Områdessekreterare eller uppsökande verksamhet för Unga vuxna där socialtjänst och Avux har ett nära samarbete. Du ska hålla dig uppdaterad om de trender som omger målgruppen och deras miljöer för att kontinuerligt vara med och utveckla vårt arbete. Du blir en del av trygghet och säkerhetsavdelningens större utvecklingsområden och satsningar så som att arbeta våldsförebyggande som bygger på fyra principer - vi arbetar normkreativt, utmanar stereotypa könsnormer, stärker ledarskap och arbetar med anknytning. Grunden i arbetet är att stärka de skyddande faktorerna kring de unga samt att arbeta för att minska inflytandet av riskfaktorer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socialpedagog eller har annan adekvat utbildning. Du har erfarenhet av förebyggande och socialt arbete med ungdomar. Vi ser det som meriterande om du har dokumenterade referenser från liknande arbete. Det är viktigt att du som person är kreativ, initiativrik och resultatorienterad. Du har mycket god förmåga att samarbeta samtidigt som du självständigt driver ditt arbete. Du behöver vara en förtroendeingivande vuxen och ha lätt för att skapa kontakter med ungdomar och även sätta gränser. Det är särskilt viktigt att du är tycker om att skapa relation till de som befinner sig i riskzon. Trygghetsfältarna behöver ha en mycket god kännedom om de geografiska och socioekonomiska förutsättningarna för området. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Arbetsplatsen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Arbetet är schemalagt för dag- och kvällstid samt helgs arbete. Vi ser att du har B-körkort och kan arbeta kvällar och helger.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vill du vara med och utveckla och stärka kommunens säkerhet- och trygghetsarbete. Arbetet har ett externt fokus med målsättning om att alla Botkyrkabor ska uppleva att det är tryggt att leva och bo i sin kommun. Botkyrka kommun tillsammans med Botkyrkabyggen gör en gemensam satsning på att öka tryggheten i våra stadsdelar och tillsammans kommer tre stycken trygghetsfältare och en arbetsledare att anställas och ingå i kommunens trygghets och säkerhetsavdelning.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Antal platser: 3


Kontaktperson(er)

Åkerholm Michael, Säkerhetssamordnare

Telefon: 0727334900

E-post: michael.akerholm@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-08-16

Ange referensnummer: C30075


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019