Störningsinformation:
Vattenläcka på Katrinebergsvägen i Tullinge
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Bibliotekarie mångspråk


Om arbetsplatsen

Kultur och fritidsförvaltningen, med drygt 200 anställda, svarar för att det finns ett rikt kultur-, och idrottsliv och ett mångsidigt fritidsutbud i Botkyrka kommun. Vi ansvarar för bibliotek, bad, kulturskola, konsthall, öppen fritidsverksamhet, idrottsanläggningar och folkhälsoparker. Bibliotek Botkyrka består av sex bibliotek, alla formade i nära samspel med sina närområden och med invånaren som medaktör. Med stöd i kommunens ledord öppen, ansvarstagande, modig och energisk intar vi alltid medborgarens fokus. Biblioteksverksamheten i Botkyrka ska vara en motor i arbetet med lokal demokratiutveckling, mänskliga rättigheter och interkulturalitet, och verka för ett långsiktigt hållbart samhälle genom att bidra till att minska ojämlikheten mellan resursstarka och resurssvaga, bidra till interkulturella möten, demokratiutveckling och höjd kunskapsnivå. All verksamhet inom Bibliotek Botkyrka utgår från mänskliga rättigheter, demokrati och interkulturella förhållningssätt. Biblioteksverksamheten ska vara tillgänglig för alla. Genom omvärldsorientering, experiment och nyskapande arbetar vi utifrån Botkyrka kommuns devis "Långt ifrån lagom". Vi utgår från att det är en styrka att äga flera språk. Den statliga satsningen Stärkta bibliotek, som vi nu sökt medel för, möjliggör för oss att fördjupa vårt uppsökande arbete gentemot bibliotekets prioriterade målgrupper. Hallunda bibliotek har ett särskilt uppdrag i organisationen, som gäller arbetet med medier på alla språk utom svenska, engelska och de nationella minoritetsspråken. Mångspråksarbetet befinner sig i ett skede där vi utvecklar kvalitén i tjänsterna.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill vara med och driva biblioteksutveckling inom området mångspråk. Du kommer att arbeta nära den bibliotekarie som har mångspråksansvar i vår organisation. Du har tjänstgöring i biblioteket enligt schema. Arbetsuppgifterna innebär aktiviteter internt för vår personal och utåtriktat till våra invånare. Uppdraget handlar om att, i samarbete med dina kollegor, sprida nya arbetssätt inom organisationen och att skapa kontakt med prioriterade målgrupper i kommunen. Du tillhör Alby, Fittja, Hallunda biblioteksenhet med totalt 22 medarbetare. Du kommer att arbeta på alla bibliotek i Botkyrka.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning, inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annat som gagnar vår biblioteksverksamhet, det kan t.ex. vara sociologi eller pedagogik. Vi ser gärna att du har språkkunskaper utöver svenska och engelska, samt har erfarenhet av att arbeta med medier på olika språk. Om du har erfarenhet av uppsökande arbete, projektledning, nätverksarbete, eller liknande, ser vi det som en fördel. Du har erfarenhet av och känner engagemang för att verka i en interkulturell miljö. Du är öppen, ansvarstagande, modig och energisk och beredd att söka och prova nya arbetsformer. Du har medborgarens fokus och låter det vara vägledande i ditt arbete. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du tycker om, och är bra på att arbeta med andra människor. Då förmåga att skapa relationer är oerhört viktigt i denna roll vill vi att det är en av dina styrkor. Folkbiblioteksverksamhet kräver idag stora mått av flexibilitet av medarbetare, så du måste omfamna förändringar och snabba puckar. Vi vill att du i ditt personliga brev bland annat beskriver varför du vill arbeta i Botkyrka och hur du ser att du kan bidra till den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet i den ovan beskrivna riktningen. Ansökan mottas endast genom nedanstående länk.

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid, Omfattning: 100%, bestäms utifrån dina önskemål och beviljade resurser

Tillträde: Tillträde 2020-09-01 Anställningen sker under förutsättning att vi får sökta medel

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Jenny Öström, Enhetschef, Hallunda Alby och Fittja bibliotek

Mobil: 070-2254836


Facklig(a) företrädare

Pethra Öster, DIK

Telefon: 070-889 56 34


Sista ansökningsdatum: 2020-06-03

Ange referensnummer: KOF/2020:70


Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020