Stäng meddelande

Team skolnärvaro söker en familjebehandlare


Arbetsuppgifter

Botkyrka kommun har sedan 2012 två tjänster som utgör ett team som på frivillig väg tillsammans med familj och skola arbetar för att öka skolnärvaro när ett barn har börjat få en problematisk skolfrånvaro. Arbetet sker i samverkan mellan socialförvaltningen och utbildningsförvaltningen. Teamet utgör en resurs för målgruppen i hela kommunen. Team Skolnärvaro arbetar tillsammans med barn, föräldrar, skola och andra för barnet viktiga kontakter för att tillsammans hitta strategier och anpassningar som gör skolan tillgänglig för barnet. Det sker bl.a. genom kartläggning av barnets förmågor och behov, såväl pedagogiska som psykosociala, samt genom utformande av handlingsplaner där alla görs delaktiga. Socialförvaltningen söker en socionom, gärna med erfarenhet av vidareutbildning inom familjebehandling. I din roll ska du kunna stödja hela familjen i arbetet med att öka barnets skolnärvaro, där föräldrastöd är en viktig del. Du behöver ha god kunskap om skolan som organisation och dess utmaningar och möjligheter. Du gillar att hitta individuella lösningar för att stärka barnets utveckling och göra skolan tillgänglig för barnet. Du behöver kunna arbeta självständigt och samtidigt bli inspirerad av att samarbeta med många olika yrkeskategorier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har annan adekvat högskoleutbildning har erfarenhet av socialt familjearbete och samarbete med skola. Du ska även: * vara kreativ och initiativrik * ha god förmåga till samarbete samt kunna arbeta självständigt * tycka om att arbeta i en miljö där vi möter människor från många olika kulturer * ha god förmåga att kartlägga utifrån barnets behov - och utifrån det hitta kanaler och nätverk i samhället. * kunna bemöta professionella och familjer där de befinner sig Det är meriterande om du har: * god kunskap om och erfarenhet av arbete med barn med neuropsykiatriska funktionsskillnader. * erfarenhet av liknande uppdrag Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalande kultur, demokrati och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör att Botkyrka kommun är en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Läs mer om Botkyrka kommun;http://www.botkyrka.se/ Vi på socialtjänsten i Botkyrka kommun tycker att det är viktigt att medborgarna har förtroende för oss, och kan vända sig till oss. Vi försöker alltid göra vårt bästa för medborgaren, och utgår alltid från människors förmåga att ta eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde augusti 2019. Viss kvällsarbetstid förekommer, vi tillämpar årsarbetstid.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Josephine Hamner, Enhetschef

Telefon: 070-187 08 88


Hanna Cederström, Team skolnärvaro

Telefon: 072-4507356

E-post: hanna.cederstrom@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Helena Rovtjanin Odenskiöld, Fackligt ombud Vision

Telefon: 08-530 622 03


Sista ansökningsdatum: 2019-05-19

Ange referensnummer: SN/2019:237


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018