Stäng meddelande

Driftingenjörer/Markförvaltare


Arbetsuppgifter

Gruppens ansvar är brett och innebär att som beställare b.la. ansvara för parkunderhåll, grönyteskötsel och nyinvesteringar. Platserna är exempelvis lekparker och grönområden som nyttjas och uppskattas mycket av boende och besökande i områdena. Det ligger även i gruppens ansvar att sköta om kommunens gång- och cykelbanor vilket innebär renhållning, vinterväghållning och liknande. I rollen ansvarar du för uppdaterade underhållsplaner och jobbar med entreprenörsstyrning och avtalsuppföljning där ditt arbete bl.a. kommer att innebära regelbundna besök och dokumentation av anläggningarna. Du utför regelbundna möten och avstämningar med entreprenörer samt kontroll av deras arbete. Du har budgetansvar och när nya underhållsavtal ska handlas upp kommer du att ansvara för innehåll och kravställning i avtalen. Rollen innebär utöver drift och förvaltning även projektledning samt förbättrings- och förnyelseåtgärder. En viktig del av gruppens arbete handlar om stadens renhållning och avfallshantering. Vidare ansvaras för stadens strategiska arbete för minskad nedskräpning genom arbete med mål, planer och åtgärder kopplade till stadens avfallsplan. Gruppens medarbetare har olika ansvarsområden både geografiskt och uppgiftsmässigt men där kunskap och drivkraft inom renhållning, miljö och avfallshantering just nu skulle komplettera gruppen på ett utmärkt sätt. Detta är dock inget krav för rollen utan ansvarsområdena fördelas mellan gruppmedlemmarna baserat på kunskap och drivkrafter. Rollen innebär också en rådgivande funktion i stadsbyggnadsprocessen i samband med nya områden som växer fram. Du följer även upp inkommande synpunkter från kommunens kontaktcenter. Du har en löpande dialog med interna och externa parter som t.ex. områdeskontoren, andra förvaltningar samt bostadsbolag inom kommunen. Rollen innebär stora variationer i arbetsuppgifterna mellan årstiderna och arbetstiden spenderas normalt till största delen på kontoret i Botkyrkas kommunhus men uppskattningsvis även ca 25% på platsbesök runtom i Botkyrka kommun.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning som landskapsingenjör, landskapsarkitekt, renhållningsingenjör eller liknande. Vi tror att du utöver utbildningen har flerårig arbetslivserfarenhet från liknande roll inom drift och förvaltning av parker, gator och liknande hos exempelvis kommun eller fastighetsbolag, alternativt i ansvarsroll hos entreprenör inom mark-/parkskötsel. Utbildning kan ersättas med motsvarande förvärvad kunskap genom relevant yrkeserfarenhet. Erfarenhet av drift inom renhållnings- och avfallsområdet är särskilt meriterande. Rollen innebär budgetansvar och ett ekonomiskt fokus är viktigt för att skapa så mycket effektivitet och värde som möjligt. Då rollen innebär många olika kontaktytor, både interna och externa, är det viktigt att du har lätt för att samarbeta. Du etablerar långsiktiga och goda relationer med leverantörer och är steget före när det gäller att identifiera och lösa potentiella problem samt söker ständigt förbättringar. I rollen är det viktigt att vara synlig och lättillgänglig både för kollegor, medborgare och samarbetspartners och visar intresse för deras frågeställningar. Det är även viktigt att du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. B-körkort är ett krav.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Botkyrkas befolkning ökar och nya bostads- och verksamhetsområden växer fram. Expansionen innebär stora som små insatser för att sköta om, förbättra och bygga ut kommunens parker, torg, lekplatser och gator. Vi söker nu dig med erfarenhet och intresse inom skötsel, drift och förvaltning av parker och andra allmänna rum för att som beställare ansvara för att Botkyrka kommun är så ren, snygg och trygg som möjligt. Här blir du en del av en kompetent, öppen och hjälpsam arbetsgrupp med stor drivkraft att utveckla och utvecklas. Gruppen består av fem personer som i sin tur är en del av Gata- & parkenheten med sina 27 medarbetare. Gata- & parkenheten har vidare ett nära samarbete med övriga funktioner inom Samhällsbyggnadsförvaltningen där totalt 120 personer arbetar.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Urval sker löpande under ansökningstiden. Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Anders Öttenius, Parkchef, Samhällsbyggnadsförvaltning

Telefon: 0708891901

E-post: anders.ottenius@botkyrka.se


Simon Aspenberg, rekryterare

E-post: simon.aspenberg@ngenia.se


Facklig(a) företrädare

Edward Malki, Sveriges Ingenjörer

Telefon: 070-581 27 40

E-post: edward.malki@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2019-01-18

Ange referensnummer: sbf/2108:494


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Botkyrka kommun samarbetar med NGENIA i denna rekrytering. Om du har några funderingar är du varmt välkommen att kontakta Simon Aspenberg på telefonnummer 070 969 77 17 eller via simon.aspenberg@ngenia.se. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018