Stäng meddelande

Förste socialsekreterare (ledarroll) till Myndighet Barn omsorg


Arbetsuppgifter

Det huvudsakliga uppdraget för förste socialsekreterare är att vägleda och handleda enhetens socialsekreterare i det dagliga arbetet med ärendehandläggning. I arbetet ingår även: - Säkerställa att socialsekreterarnas arbete håller en god kvalité och utgår ifrån dem riktlinjer som finns. -I säkerställandet av god kvalité ingår bland annat att se till att beviljade insatser är kostnadseffektiva och att bemötandet av brukare är gott. -Du kommer att få samverka med andra förste socialsekreterare inom förvaltningen för att utveckla verksamheten. -Du kommer att få introducera nya socialsekreterare. -Planera och utföra metodstöd. -Vara med och medverka som stöd i svåra möten. -Hjälpa socialsekreterarna att prioritera vid hög arbetsbelastning. Tjänsten har ett utökat delegationsansvar för ärendebeslut. Den förste socialsekreteraren kan komma att ha egna ärenden.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs att du har socionomexamen samt flerårig arbetslivserfarenhet med myndighetsutövning för barn och unga. Vi ser även att du har utbildning i BBIC. Du förväntas vara trygg och tydlig i rollen som myndighetsutövare och beslutsfattare samt vara positiv till utveckling och samarbete. - Vi ser att du har en god samarbetsförmåga och trivs med att stötta och utveckla kollegor. - Du kan arbeta strukturerat samtidigt som du kan vara flexibel i ditt arbetssätt. - Du är tydlig i din kommunikation och kan utrycka dig väl språkligt samt skriftligt. - Du har god kunskap om relevant lagstiftning. Meriterande: Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbetsledning. Det är även meriterande med utbildning i MI och Signs of Safety. Vi arbetar i verksamhetssystemet Procapita och ser det som plus om du har tidigare erfarenhet av systemet dock ej krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Ett registerutdrag kommer ske på den person som blir erbjuden tjänsten, provanställning kan komma att tillämpas. Urval sker löpande och därmed kan tjänsten bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

Arbetsplatsen

Vi på utredning barn söker just nu en Förste socialsekreterare till vår härliga arbetsgrupp! Förste socialsekreterartjänsten är en karriärtjänst som möjliggör ett större ansvar och ett steg i utvecklingen mot någon av förvaltningens chefstjänster. I arbetet kommer du därmed kunna utvecklas som person men även hjälp andra socialsekreterare att utvecklas i deras arbete. Utredning barn sitter i nybyggda och fräscha lokaler i Tumba, nära till pendeltågsstationen och Tumba centrum, i Alfa Laval-området. Gruppen består idag av en härlig variation av medarbetare och innefattar en enhetschef, tre förste socialsekreterare, en administratör och arton socialsekreterare. Enheten arbetar med att utreda inkomna anmälningar och ansökningar, samt följa upp beviljade insatser rörande barn 0-18 år vars föräldrar brister i omsorg.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Monita Gandsjö, Enhetschef

Telefon: 070-886 13 28


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-09-08

Ange referensnummer: SN/2019:325


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019