Stäng meddelande

Controller


Arbetsuppgifter

Vi behöver en controller som är beredd på att anta utmaningen med att planera och följa upp våra verksamheter inom förskola, grundskola och gymnasium. Controllern är en del i förvaltningens planerings- och uppföljningsprocess och deltar aktivt i utvecklingen av verksamhetsstyrningen inom utbildningsområdet. Tjänstens fokus är gymnasiets verksamheter men framåt kan samtliga verksamheter vara aktuella. Arbetet innebär budgetering, uppföljning och prognostisering där analysen är en viktig del av arbetet. Detta görs i samarbete med skolenheter och stödfunktioner inom kvalitet och HR. Du kommer även att vara ett nära stöd till rektor i ekonomiska frågor. På Ekonomistöd samarbetar controllers för att tillsammans utveckla ekonomistyrningen. För att nå detta utvecklar vi verktyg, processer och rutiner där du kommer att vara en ytterligare kraft. I arbetet ingår också att hålla utbildningar och presentationer i alla delar ovan.

Kvalifikationer

Vi vill att du har högskoleexamen med ekonomisk inriktning. För att lyckas på denna tjänst krävs det att du har flerårig erfarenhet som controller. Erfarenhet från offentlig verksamhet och utbildningsfrågor är meriterande. Som person utmanar du utifrån ett tillitsfullt förhållningssätt med bästa gemensamma lösning i fokus. Du arbetar självständigt med förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete samt löser problem och arbetar utvecklingsinriktat. Vidare känner du dig bekväm med att presentera ekonomiska frågeställningar för olika grupper på ett pedagogiskt sätt. För att passa i rollen är det också viktigt att du är driven, analytisk, utåtriktad och har lätt för att samarbeta med både kollegor och övriga verksamheter. Du har god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt och är serviceinriktad i dialogen med företrädare för verksamheten. Du ska ha god allmän IT-vana och erfarenhet av att jobba i större beslutsstödsystem samt goda kunskaper i Office-paketet.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. I Botkyrka kommun, Sveriges tionde största skolkommun finns närmare 15 000 barn och elever. Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasieskola och särskola. Här arbetar drygt 3 500 medarbetare för att på olika sätt stödja barn och elever i deras lärande i 49 förskolor, 22 grundskolor och 4 gymnasieskolor. Inom utbildningsförvaltningen finns ett stort engagemang och vårt mål är att alla barn och elever ska få tillgång till en likvärdig utbildning med hög kvalitet som ger möjlighet att utveckla varje individs fulla potential. Utmaningarna är stora, men det är också professionaliteten och engagemanget i organisationen. Vill du jobba med en av välfärdens viktigaste verksamheter, barn och unga i utbildning? I så fall ska du kontakta Ekonomistöd på Utbildningsförvaltningen i Botkyrka.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: • Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Karl-Henrik Lindström, Ekonomichef

Mobil: 070-188 69 33


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-03-10

Ange referensnummer: A849797


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018