Stäng meddelande

Fritidsledare - vikariat


Arbetsuppgifter

Är du utbildad fritidsledare eller har motsvarande utbildning och du har lust att jobba i en mångkulturell verksamhet? Har du lust att vara delaktig i ett utvecklingsarbete där målstyrd verksamhet med både den enskilde eleven och gruppens behov är i fokus? Då ska du söka till oss! Det huvudsakliga arbetet kommer att vara med de yngre eleverna som samverkanspedagog i klassrummet, i rastverksamheten samt på fritids under eftermiddagarna. Du skapar relationer med eleverna som möjliggör din roll som förebild och representant för skolans värdegrund.

Kvalifikationer

Du är erfaren fritidsledare och vi ser gärna att du har erfarenhet av pedagogisk verksamhet. Du har fritidsledareutbildning eller motsvarande. Det är viktigt att du behärskar svenska språket väl eftersom skolan som helhet har en stor satsning kring språkutveckling.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Karsby International School är en kommunal grundskola (F-9) i Norsborg med härliga elever som behöver Sveriges mest engagerade personal. Vi är en internationell skola i dess rätta bemärkelse då våra elever har rötter i hela världen (70 olika modersmål). En god, demokratisk och jämställd värdegrund, trygga relationer och tron på att alla elever ska, vill och kan lyckas är extra viktigt för oss. På vår skola jobbar vi för att varje elev har minst en trygg bas bland oss vuxna, en person som eleven kan vända sig till i förtroende. Vi bedriver ett nationellt uppmärksammat arbete för att förebygga våld i samarbete med polis, socialtjänst och räddningstjänsten. Det innebär exempelvis kompetensutveckling till personalen och ett ledarskapsprogram för elever i de äldre åldrarna (Mentors in violence prevention, MVP) och motsvarande för de yngre åldrarna som kallas Tåget. Vi arbetar för ökad studiero och ett gemensamt arbetssätt. Till vår hjälp har vi ett antal förstelärare som inspirerar och driver arbetet framåt. Nyanlända elever är en prioriterad målgrupp för elevhälsans arbete. Vi ser det som viktigt att våra elever får så goda kunskaper att de är fria att göra medvetna livsval, både som världsmedborgare och på arbetsmarknaden. All personal förväntas arbeta med läroplanens huvuduppdrag: kunskap, värdegrund och sociala relationer. Denna tjänst ger dig möjlighet att arbeta på en skola som erbjuder många intressanta utmaningar. God samarbets- och kommunikationsförmåga är mycket viktiga egenskaper för att trivas och lyckas. Är du dessutom engagerad i elevers utbildning, framtid och goda livschanser är du välkommen med din ansökan.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: • 2019-02-01 Tjänsten ka • n komma att förlängas.

Varaktighet: 3-6 månader

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Lena Munther Sandström, biträdande rektor

E-post: lena.munther-sandstrom@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-12-06

Ange referensnummer: A644207


Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019