Stäng meddelande

Vi söker två socialsekreterare som vill vara med och utveckla vår nya mottagningsgrupp


Arbetsuppgifter

Att jobba i mottagningsgruppen innebär att du är den första personen som medborgarna möter vid ansökan om bistånd. Arbetet är mycket varierat och uppgifterna växlar från dag till dag. I mottagningen kommer du att behöva sätta dig in i flera olika områden, försörjningsstöd, beroende och socialpsykiatri. Detta då vi vill möta de personer som söker stöd hos oss på bästa sätt och fatta rättssäkra beslut. Vi har så att säga en väg in för våra medborgare. Huvudsakliga arbetsuppgifter i Vuxen mottaget är: -Bedöma rätten till ekonomiskt bistånd och då ingår att utreda, besluta samt verkställa utifrån gällande lagstiftning och regler. - Ta emot och bedöma ansökningar och anmälningar gällande vuxna personers behov av insatser utifrån missbruk/beroende och psykisk ohälsa. Där ingår bland annat körkortsutredningar och akutbedömning av LVM -Motivera till förändring -Handlägga process enligt LUS (lagen om utskrivningsklara från slutenvård) -Samverka med interna och externa samarbetspartners Varför ska du arbeta på Botkyrka kommun? Vi är en av landets mest spännande arbetsgivare! Socialförvaltningen i Botkyrka kommun är i full färd med att omorganiseras i en ny struktur för att bättre gynna samarbete och samverkan. Medborgarens fokus är en självklarhet i vårt arbete! Du får möjlighet att vara med och forma framtidens socialtjänst. I mottagningen jobbar 14 socialsekreterare samt två 1:e socialsekreterare samt administratörer/receptionist och en enhetschef. Nu söker vi två tillsvidare tjänster. På enheten har vi specialistkompetens inom beroende, socialpsykiatri samt ekonomiskt bistånd. Den ena tjänsten kommer i första hand vara riktad mot personer med beroende/psykisk ohälsa och den andra tjänsten kommer främst vara riktad mot personer i behov av ekonomisk försörjning. Att arbeta utifrån medborgarens fokus ställer krav på mod, idérikedom och framåtanda. Är du nyfiken, kreativ och tycker om utveckling och kan ge god service då passar du hos oss! Vårt kontor ligger centralt i Tumba.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har likvärdig utbildning. Tidigare erfarenhet av myndighetsutövning kring området missbruk är ett krav för den ena tjänsten, och den andra tjänsten kräver att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom området ekonomiskt bistånd. Tjänsten kräver att du har ett gott omdöme, är strukturerad och har lätt för att fatta beslut. Du är stabil och kan hantera akuta situationer. Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med god personlig mognad samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Viktiga egenskaper är god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Du ska ha god förmåga till reflektion och analys samt att uttrycka dig väl i både tal och skrift då arbetet innehåller dokumentation och administration. Du har lätt för att samarbeta med både interna och externa samarbetspartners och kan lyfta och driva utveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun växer och samhället förändras och därför omorganiserar vi socialförvaltningen för att bättre möta medborgarnas behov. Våra ambitioner är höga. Vi river stuprören och lämnar den klassiska beställar-/utförarmodellen och ersätter den med nytänkande teamarbete med medborgaren i fokus. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens socialtjänst i Botkyrka. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Det är vår gemensamma värdegrund i Botkyrka kommun som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss. Botkyrka har en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer. Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar socialtjänstens arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft att hitta nya vägar och metoder i arbetet. Socialförvaltningen är mitt uppe i ett spännande omorganisationsarbete där vi river stuprören och lämnar den gamla beställar-/utförarmodellen. Vår nya organisation kommer att vara rustad att möta samhällsförändringar och präglas av nytänkande och teamarbete.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 2


Kontaktperson(er)

Per Klint, Sektionschef

Telefon: 0708 86 15 92


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-02-22

Ange referensnummer: SN/2019:105


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018