Stäng meddelande

Ledsagare, avlösare och kontaktpersoner för uppdrag


Arbetsuppgifter

Vi söker ständigt ett antal medarbetare som vill arbeta som ledsagare, avlösare eller kontaktperson. Vi hanterar ansökningar fortlöpande så tveka inte att skicka in ditt cv. Vi kontrollerar utdrag ur belastningsregistret för alla som arbetar hos oss. Ledsagarservice syftar till att en person med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra och delta i samhällets gemenskap. Personen ska kunna delta i aktiviteter i närmiljön utanför hemmet. Ledsagningen ska ge personen en möjlighet att delta i fritidsaktiviteter, i kulturlivet, besöka vänner eller bara promenera. Ledsagarservice kan också gälla vid exempelvis läkarbesök. Avlösarservice riktar sig mot föräldrar med funktionsnedsatta barn. Föräldrarna måste få tid att koppla av och få kraft att orka med det merarbete ett barn med funktionsnedsättning innebär. Avlösning kan vara ett alternativ för att föräldrarna ska kunna ägna sig åt egna intressen och aktiviteter eller åt syskon och deras aktiviteter. Avlösning sker för det mesta i barnets hem eller i nära anslutning till hemmet. Enklare aktiviteter som bad, café eller bio kan ingå i avlösarservicen. Kontaktperson är ett arvoderat uppdrag som syftar till att bryta social isolering för en person med funktionsnedsättning. Kontaktpersonen träffar sin huvudman någon eller några gånger i månaden enligt individuella beslut för varje person. Kontaktperson beviljas för en person med funktionsnedsättning som har ett mycket begränsat socialt nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och snabbt kan ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt god förmåga att skilja på det personliga och professionella.

Arbetsplatsen

Inom Vård- och omsorgsförvaltningen finns verksamhetsområdet omsorgen om personer med funktionsnedsättning som ger stöd till barn, ungdomar och vuxna personer med olika former av funktionsnedsättningar. Vårt mål är att få varje brukare att bli så självständig som möjligt i sitt dagliga liv, och känna trygghet i det stöd hen får. Vi erbjuder olika slags stöd och service, exempelvis bostäder med särskild service, korttidshem och avlösarfamiljer för barn med särskilda behov, personlig assistans och mobila team. Vår verksamhet bedrivs 24 timmar om dygnet årets alla dagar.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Samia Aibi, Samordnare

E-post: samia.aibi@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga representanter

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-01-20

Ange referensnummer: C22347


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka? Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018