Stäng meddelande

modersmålslärare i norskurdiska (kurmanji) 50-70%


Arbetsuppgifter

Du som vill stödja och leda Botkyrkas barn och ungdomar att bli bäst i sitt modersmål är välkommen till oss. I uppdraget ingår arbete med studiehandledning. Modersmålsundervisning hos oss är för elever i grundskolan år f-9 och gymnasium. Din uppgift som modersmålslärare i Botkyrka är viktig för elevernas språkutveckling. Vilken ligger till grund för studieresultat även i övriga ämnen. Din roll som lärare är även viktig för elevens mångkulturella identitet och kompetens. Du kommer att arbeta både självständigt och i team. Det förutsätts att du deltar i vår utvecklingsgrupp och APT möten som sker veckovis. Arbetet är förlagt till olika grundskolor och gymnasium, vilket medför att du förflyttar dig under arbetsdagen. I tjänsten ingår också mycket kontakt med vårdnadshavare, närvarorapportering, lektionsplanering med mera i olika program.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig modersmålslärare i norskurdiska (kurmanji) och med erfarenhet av modersmålsundervisning och studiehandledning på grundskolan. Vi ser gärna att du är intresserad av språkutveckling och förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket/svenska B samt inblick i svensk kultur och tradition. Du har en tydlig pedagogisk idé kring hur du kan stödja utvecklingen hos varje elev utifrån läroplanens intentioner och styrdokument. Det är självklart för dig att arbeta med IKT och att du är intresserad av den digitala utvecklingen som du använder i planering, undervisningen, och bedömning utifrån Lgr11. Det kollegiala arbetet ska genomsyras av samarbetsvilja och förmåga att skapa delaktighet i gruppen tillsammans andra kollegor och pedagoger. Flexibilitet är av stor vikt då schema och elevunderlag kan ändras under läsåret. Som person önskar vi att du är engagerad, självständig, kommunikativ och ansvarsfull. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser fram emot din ansökan Erfarenhet krävs.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Du som vill stödja och leda Botkyrkas barn och ungdomar att bli bäst i sitt modersmål är välkommen till oss. Modersmålsstöd/undervisning hos oss är för barn på förskola, elever i grundskolan år f-9 och gymnasium. Din uppgift som modersmålspedagog i Botkyrka är viktig för elevernas språkutveckling. Vilken ligger till grund för studieresultat även i övriga ämnen. Din roll som pedagog är även viktig för elevens mångkulturella identitet och kompetens. Du kommer att arbeta både självständigt och i team. Det förutsätts att du deltar i vår utvecklingsgrupp och APT möten som sker veckovis. Studiehandledning på modersmålet i andra ämnen kan även förekomma. Arbetet är förlagt till olika förskolor/grundskolor och gymnasium, vilket medför att du förflyttar dig under arbetsdagen. I tjänsten ingår också mycket kontakt med vårdnadshavare, närvarorapportering, lektionsplanering etc i olika program.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid, 50-75%

Tillträde:

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Ilona Stadelmann, Bitr. rektor

Mobil: 0702789192

E-post: ilona.stadelmann.baum@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-09-01

Ange referensnummer: A882193


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019