Stäng meddelande

Teckenspråkstalande tim- och sommarvikarier till gruppbostad


Arbetsuppgifter

Till en gruppbostad i Alby söker vi nu dig som talar teckenspråk och vill arbeta extra som timvikarie. Vi söker både personer som vill arbeta redan nu eller under sommaren. Som stödassistent säkerställer en god livskvalité för våra medborgare som bor i gruppbostaden och stöder dem i deras vardag så de kan leva ett självständigt liv. Då vi erbjuder ett individuellt anpassat stöd, lägger vi stor vikt vid att stöd och service ges på ett sådant sätt att det stärker den enskildes tilltro till sin egen förmåga. Arbetet planeras, dokumenteras och följs noggrant upp i form av genomförandeplaner i vårt verksamhetssystem Procapita.

Kvalifikationer

Vi söker dig som talar teckenspråk och har erfarenhet av att arbeta med personer med dubbeldiagnos, utvecklingsstörning eller psykisk funktionsnedsättning. Vi ser gärna att du har en färdig eller pågående gymnasieutbildning inom barn- och fritidsprogrammet, vård- och omsorgsprogrammet, GPU/PPU eller utbildning vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik och att skapa/använda kommunikationsstöd är meriterande. Din datavana är god och du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Som person har du ett stort engagemang för våra brukare. Du är ansvarsfull, stabil och självständig. Du har god förmåga att stimulera till meningsfulla aktiviteter, du har stor kunskap om, och förståelse för, att arbeta mot full delaktighet och självbestämmande för varje enskild brukare. Som stödassistent behöver du vara flexibel och kunna anpassa dig till ändrade omständigheter samt kunna fatta beslut och visa omdöme även under tidspress. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

Inom Vård- och omsorgsförvaltningen finns ett antal gruppbostäder, vilket är en boendeform för vuxna personer med olika former av funktionsnedsättningar som behöver mycket stöd och närhet till personal dygnet runt. Här har de möjlighet att få stöd med vardagliga aktiviteter såsom stöd med inköp, matlagning, personlig hygien, kommunikation och fritid. Vårt mål är att få varje brukare att bli så självständig som möjligt i sitt dagliga liv, och känna trygghet i det stöd hen får. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 5


Kontaktperson(er)

Annelie Asp, Enhetschef

Mobil: 0708-87 34 20

E-post: annelie.asp@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga kontakter

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-04-07

Ange referensnummer: C25990


Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018