Stäng meddelande

Familjebehandlare till öppenvård familj


Arbetsuppgifter

Letar du efter ett spännande och givande jobb inom våld i nära relation? Vi söker nu en familjebehandlare till vår mottagning våld i nära relation. Vi är en del av Enheten Öppenvård Familj som består 16 Familjebehandlare samt en Enhetschef. Inom sektionen bedriver vi nätverksarbete, familjerådslagsarbete och erbjuder föräldrastöd, brottsofferstöd och stöd till våldsutsatta barn. Mottagningen våld i nära relation består av 7 behandlare som delar lokal med 4 utredare våld i nära relation samt med ca 30 socialsekreterare som utreder Barn i familjer där det förekommit våld. Vi vill arbeta i team runt våra familjer och bygger team mellan verksamheter och över traditionella gränser. Arbetssättet kräver flexibilitet och lyhördhet för varandra och för våra familjer. Vi är noga med att ha tillit till varandra över hela förvaltningen samt att vi månar om att ha ett klimat där vi är välkomnande mot såväl klienter som interna och externa samarbetspartners. Vi är stolta över den långa erfarenhet och kompetens som finns på enheten och vi tar tillvara på varandras kompetens och erfarenheter. Uppdraget består av att arbeta med stöd och behandling till våldsutsatta och våldsutövande vuxna. Verksamheten erbjuder även barn som upplever våld bearbetande samtal och vi jobbar integrerat. Behandlingsarbetet sker på uppdrag av socialsekreterare. Vi har även i uppdrag att utbilda personal inom förvaltningen tillsammans med vår samordnare våld i nära relation samt skolor och förskolor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta med Familjer där det förekommer våld. Du möter våld i ditt dagliga arbete och vill vara med och utveckla och öka kunskapen inom området. Du har lätt för att samarbeta både med interna och externa samarbetspartners. Du har en personlig mognad med förmågan att kunna se helhetsperspektiv och sammanhang med fokus på klienternas behov och för att utveckla enhetens behandlingsarbete. Du kan skapa trygghet i dina behandlingsrelationer och visa uthållighet när det behövs. Vi arbetar ofta flera behandlare i våra ärenden och söker dig som har erfarenhet av att arbeta i team. Du behöver var flexibel och kunna växla samarbetspartners i olika ärenden. Du är socionom eller har likvärdig högskoleutbildning. Du har erfarenhet av bearbetande samtal med barn, våld i nära relation och det är meriterande om du har grundläggande psykoterapeutisk utbildning. Vi har regelbunden extern handledning. Botkyrka kommun erbjuder friskvårdspeng och cykelbidrag. I kommunen används årsarbetstid och semesterdagstillägg kan bytas mot extra ledighet.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalande kultur, demokrati och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör att Botkyrka kommun är en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Läs mer om Botkyrka kommun; http://www.botkyrka.se/  Vi på Socialtjänsten i Botkyrka kommun tycker att det är viktigt att medborgarna har förtroende och kan vända sig till oss. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi försöker alltid göra vårt bästa och utgår alltid från människors förmåga att ta eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Karin Ask Campbell, Sektionschef

Telefon: 072-742 83 30


Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-05-27

Ange referensnummer: SN/2019:251


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018