Stäng meddelande

Intresserad av kreativt och stödjande arbete mot arbetsmarknaden?


Arbetsuppgifter

Som arbetsmarknadssamordnare i START är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att stötta och vägleda personer med kognitiva och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar till arbete. En stor del av arbetstiden består av kreativt arbete mot arbetsgivare och företag, både ute på fältet och på distans. STARTS arbetsprocess består av en fördjupad kartläggning, olika typer av jobbsökaraktiviteter, praktik med målet anställning samt att ge stöd till deltagare och arbetsgivare både före och efter anställning. I arbetsuppgifterna ingår också tät samverkan med olika myndigheter. I START arbetar arbetsmarknadssamordnare från kommunen och handläggare från Arbetsförmedlingen tillsammans. Då handläggaren har sin arbetsplats förlagd till Jobbcenter finns resurser från såväl kommunen som arbetsförmedlingen tillgängliga.

Kvalifikationer

Du har: • Erfarenhet av att arbeta arbetsmarknadsinriktat med människor med kognitiva och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. • Erfarenhet av att arbeta med metoden Supported Employment. • Förmåga att skapa kontakt med arbetsgivare och marknadsföra våra deltagares styrkor då en viktig del av ditt arbete handlar om att etablera och utveckla arbetsgivarkontakter. • Förmåga att synliggöra deltagarens styrkor och att stödja hen i att förstå och vara delaktig i sin egen process. • Förmåga att skapa samförstånd och samverkan mellan olika parter för att kunna hjälpa till att driva deltagarens process framåt. • Datorvana och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift då löpande administration och dokumentation ingår i det dagliga arbetet. Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning; t ex beteendevetare, arbetsterapeut, socionom eller arbetslivserfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. START Stöd till arbete är en samfinansierad insats på Jobbcenter i Botkyrka Kommun. START vänder sig till unga vuxna 18-35 år som vill arbeta eller studera men som på grund av vissa funktionsnedsättningar har svårt att komma in på arbetsmarknaden. I samverkan och med individuellt stöd utifrån metoden Supported Employment ger vi våra deltagare stöd i att finna, få och behålla ett arbete. START finansieras av Botkyrka kommun, Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem, och tar emot deltagare från alla tre kommunerna. Vi erbjuder: • Ett omväxlande, fritt arbete i ett härligt team med engagerade och erfarna kollegor. • Stora möjligheter att påverka planering och arbetsinnehåll. • Personlig utveckling i möten med spännande människor och olika miljöer. Botkyrka kommun tillämpar årsarbetstid, har friskvårdsbidrag och cykelförmån för dig som vill cykla till jobbet.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Carl Smiding, Enhetschef Jobbcenter

Mobil: 0734218612

Telefon: 0734218612

E-post: carl.smiding@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

Telefon: 08-5306100


Sista ansökningsdatum: 2019-04-21

Ange referensnummer: A865860


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018