Stäng meddelande

Borgskolan söker en engagerad rektor med ett stort hjärta!


Arbetsuppgifter

I rektorsrollen ingår att leda den pedagogiska verksamheten, utöva demokratiskt ledarskap och ha ansvar för läroplansmål och arbetsmiljö. Du har även budget- och resultatansvar. Vi söker dig som vill fortsätta utveckla det inkluderande arbetet med stark gemensam värdegrund samt driva skolans systematiska kvalitetsarbete tillsammans med medarbetare och rektorskollegor. Du kommer att få värdefullt stöd av våra förvaltningsövergripande specialist- och stödfunktioner samt biträdande rektorer. Viktigt i ditt uppdrag är också att fungera som pedagogisk ledare och fortsätta arbetet med att skapa en attraktiv, likvärdig skola där varje elevs talang samt styrka lyfts fram och tas tillvara. Du rapporterar till verksamhetschef för grundskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • Högskoleutbildning med pedagogisk inriktning samt dokumenterad skolledarerfarenhet från grundskola. Meriterande är den statliga rektorsutbildningen eller rektorsprogrammet. • har erfarenhet av grundskola (gärna F-6 med fritidshem) och gärna från särskola • har erfarenhet eller goda kunskaper i pedagogiskt och ekonomiskt utvecklingsarbete samt systematiskt kvalitetsarbete • intresse av att leda och organisera elevhälsoarbetet • intresse av att leda mot ett levande värdegrundsarbete • gärna har intresse och kunskap inom IKT Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du har i din rektorsroll förmågan att skapa ett positivt och utvecklande klimat genom att ta hjälp av andra, vara lyssnande och fatta modiga beslut. Du intar en analytisk och reflekterande hållning för att ständigt förbättra resultat. När du tänker och handlar beaktar du alltid vad som blir allra bäst utifrån barns och elevers perspektiv. Du har en god förmåga till helhetssyn och goda kunskaper i grupprocesser samt konflikthantering. Som ledare är du beslutsam, strategisk, med tydlig vision och ett stort hjärta.

Arbetsplatsen

Är du lyhörd, rättvis, positiv, lagom sträng och rolig rektor? Har du ett stort hjärta och tycker att det är kul att besöka klasserna? Då uppfyller du elevernas krav på hur de vill att en rektor ska vara! Om arbetsplatsen Borgskolan är en mångkulturell skola med organiserad modersmålsundervisning på ca 35 språk samt flera uppskattade traditioner som är goda bärare av att skapa viet. Skolan ligger i Norsborg och är en grundskola f-6 med 2 förberedelseklasser, kommunövergripande grupp med elever inom autismspektrat samt grundsärskola med inriktning träningsskola. Skolan har ca 350 elever. Det är lätt att trivas på Borgskolan, framför allt om man uppskattar att arbeta i en mångkulturell miljö. Det finns väl uppbyggda rutiner och en stor bas av dokument för rutiner och strukturer. Skolan har en väl sammansvetsad personalgrupp som trivs med varandra och stöttar varandra i den pedagogiska verksamheten samt i de vardagliga utmaningarna. Borgskolan har stor potential att bli en skola i framkant genom stöd och engagemang samt tydlig men kärleksfull ledning. Vi sätter stort fokus på att lärandemiljön ska vara välkomnande, hålla hög kvalité, erbjuda meningsfullhet och ha barnfokus hela tiden.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse Löneform: Månadslön Stämmer beskrivningen in på dig? Välkommen med din ansökan!

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Kenny Fredholm, Verksamhetschef Grundskolan

Mobil: 070–8861121

E-post: kenny.fredholm@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare - nås via växel 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-08-18

Ange referensnummer: A893661


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019