Stäng meddelande

Lärarvikariat med möjlig förlängning på Kassmyraskolans grundsärskola


Arbetsuppgifter

Tjänsten är till att börja med ett vikariat på 6 månader med start 2018-04-23 till 2019-11-10. Förlängning och tillsvidaretjänst kan bli aktuell inom grundsärskola eller som speciallärare i grundskola. Som lärare i Kassmyraskolans grundsärskola arbetar du i ett arbetslag bestående av andra lärare och ett antal elevassistenter med mycket stor kompetens och med många års erfarenhet av arbete i grundsärskolan och med barn i behov av särskilt stöd. Tillsammans planerar ni och genomför undervisningen som utgår från den enskilde elevens behov och förutsättningar och ställer höga krav på individualisering och extra anpassningar. Du har ofta en nära kommunikation och samverkan med vårdnadshavare och även andra externa instanser t.ex. habiliteringen. Du arbetar tillsammans med rektor, lärare och assistenter och övrig personal för att eleverna ska få möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. Idrott, slöjd och musik undervisas grundsärskolans elever av lärare med placering i grundskolan. Huvudsakliga arbetsuppgifter Du har fördjupad kunskap om barns och ungdomars utveckling och lärande och arbetar utifrån gällande styrdokument Du arbetar främjande och förebyggande samt följer upp och utvärderar insatta åtgärder tillsammans med berörda på organisations-, grupp och individnivå. Du genomför pedagogiska utredningar på organisation, grupp och individnivå. Tillsammans med skolledning, elevhälsoteam och skolans övriga personal. arbetar du för en tillgänglig god lärande lärmiljö för eleverna. I din roll har du en nära kontakt med eleverna och arbetar fram individuellt anpassade sätt för undervisning utifrån varje elevs förutsättningar. Du planerar det pedagogiska arbetet och genomför sedan undervisningen. Du bidrar med din kompetens och handleder elevassistenter i det pedagogiska arbetet. I ditt uppdrag arbetar du med att få eleverna att känna trygghet, tillit och glädje i skolan som i sin tur bidrar till deras utveckling. Jobbet ger stor möjlighet till kollegialt utbyte och utveckling, eftersom du inte är ensam i din roll. Du kommer även få möjlighet att vara delaktig i kommunens samarbete med SPSM. Vårt team kännetecknas av hjälpsamma kollegor som ställer upp för varandra. I Botkyrka kommun finns centralt anställda specialpedagoger som håller i nätverksträffar för lärare resp. elevassistenter i kommunens grundsärskolor. Som medarbetare i grundsärskolan finns även tillgång till handledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen som speciallärare eller specialpedagog. Du ska ha lärarlegitimation för undervisning i grundsärskolan. Du ser skolutveckling som en naturlig del av arbetet och ser det kollegiala samarbetet som en viktig faktor för att lyckas. Du är en ansvarstagande person som kan möta eleverna och pedagoger med värme och respekt. Du har stor erfarenhet av pedagogiska kartläggningar, språkstörning och NPF. Du har erfarenhet av lågaffektivt bemötande och tecken som stöd samt vana av IKT-hjälpmedel. Du brinner för att leda eleverna i deras kunskaps- lärande- och sociala utveckling. Du visar engagemang och skapar goda förutsättningar för alla elever. Du är duktig på att lyssna in kollegor och elever och på att följa gemensamma beslut. Du arbetar strukturerat och sätter eleven i fokus. Du kan följa upp elevernas utveckling och tydligt kommunicera denna med kollegor och vårdnadshavare. Du är flexibel, driftig och tar gärna egna initiativ samt tycker om att arbeta i ett stort friutrymme.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Nu finns chansen att arbeta i Kassmyraskolan. Skolan är en tre parallellig F-6 skola med ca 550 elever inklusive grundsärskola. Skolan ligger i ett naturskönt, lugnt villaområde nära goda kommunikationer. Skolan har eget tillagningskök. Vi kan erbjuda en arbetsplats med välutbildade och legitimerade kollegor inom grundsärskola, grundskola, fritidshem och förskoleklass. Skolan präglas av trygghet, livsglädje, närhet mellan personal och elever. Vi arbetar i arbetslag där vi hjälper varandra att utvecklas och våga. Vi vill att eleverna ska känna sig redo och förberedda att ta nästa steg när de går vidare från vår skola. Skolan har en väl utbyggd elevhälsa bestående av skolledare, speciallärare, skolsköterska, kurator och skolpsykolog. Grundsärskolan är inriktad mot ämnen och under detta läsår uppdelad i tre grupper 1-2, 2-4 och 5-6. Grundsärskolans lokaler är integrerade i grundskolans lokaler. Grundsärskolan är tillsammans med andra grundsärskolor i kommunen med i ett samarbetsprojekt med SPSM med målet att utveckla grundsärskolan.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde den 22 april

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Peter Andersson Badari, Biträdande rektor

Mobil: 072-541 4870

E-post: Peter.andersson.badari@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Helena Gautier, Lokalombud Lärarnas riksförbund

Mobil: 072 596 6682 (arbetsrum)

E-post: helena.gautier@botkyrka.se


Jenny Börjesson, Lokalombud Lärarnas riksförbund

Mobil: 0725966682 (arbetsrum)

E-post: jenny.borjesson@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2019-02-24

Ange referensnummer: A847025


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018