Stäng meddelande

Engagerad arbetsmarknadssamordnare


Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag blir att vägleda och coacha medborgare för att hitta arbete, praktik, studier eller relevant insats tillsammans med den arbetssökande utifrån dess behov. För att lyckas med det har du ett coachande förhållningssätt och arbetar individuellt med varje arbetssökande och fokuserar på jobbnära aktiviteter. Jobbcenter erbjuder flera olika insatser mot arbete och alternativ försörjning. En annan viktig del av arbetet är att du ska vara bra på att samverka med arbetsgivare och andra arbetsmarknadsaktörer. Samarbete med arbetsförmedlare, socialsekreterare och övriga aktörer är en del av vardagen. Du behöver vara duktig på att arbeta såväl självständigt som att samarbeta för bästa resultat.

Kvalifikationer

Du har utbildning inom - Beteendevetenskap eller liknande Du är van vid att arbeta: - utifrån ett coachande förhållningssätt och har det dokumenterat - motiverande och entusiasmerande - relationsbyggande för att uppnå goda resultat - samverkande med många olika såväl roller som organisationer - resultatorienterat utifrån uppsatta mål Det är meriterande om du har erfarenhet av att: - arbeta med arbetsmarknadsfrågor - sätta dig in i arbetsförmedlingens olika insatser Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Jobbcenter har samordningsansvaret för kommunens arbetsmarknadsåtgärder och är organiserade under AVUX. Genom vägledande, motiverande och aktiverande insatser och i samverkan med myndigheter och näringsliv arbetar vi för en god lokal arbetsmarknad och för att förbättra förutsättningarna för personer som står långt ifrån arbete att etablera sig på arbetsmarknaden, kommunal såväl som privata näringslivet


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Carl Smiding, Enhetschef Jobbcenter

Mobil: 073-421 86 12

E-post: carl.smiding@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

Telefon: 08-5306100


Sista ansökningsdatum: 2019-04-18

Ange referensnummer: A866701


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018