Stäng meddelande

Socialsekreterare till Utredning Vuxen (föräldrarvikariat)


Arbetsuppgifter

Vid enheten för utredning vuxen arbetar idag totalt 19 personer; 16 utredande socialsekreterare, en förste socialsekreterare, en administratör och en enhetschef. Två av socialsekreterarna är också del av vårt team för unga vuxna. Vi har under våren 2019 genomfört en förändring i organisationen och ett spännande utvecklingsarbete pågår, där vi river stuprören och arbetar i team runt klienten. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Arbetsgruppen är stabil och trygg, och vi är måna om vårt gruppklimat som präglas av öppenhet, sammanhållning och arbetsglädje. Vi har nyligen flyttat in i nyrenoverade lokaler i Tumba, på Hans Stahles väg 5. Vi söker nu socialsekreterare, då vi förstärker gruppen med en visstidsanställningar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att: - Motivera till förändring - Utreda klienters behov, bevilja insatser, och följa upp dessa enligt gällande lagar och riktlinjer - Samverka och arbeta i team med interna och externa samarbetspartners Vi arbetar med människor över 18 år som av har behov av stöd och hjälp utifrån främst beroende och psykisk ohälsa, men även kriminalitet och annan psykosocial problematik. De människor som söker oss har ofta komplexa behov och kommer från skiftande sociala och kulturella förhållanden. Vi samarbetar tätt med vår öppenvårdsenhet för vuxna, och andra enheter inom förvaltningen, för att komplettera varandra på bästa sätt. Vi är stolta över att kunna erbjuda mycket behandling i öppenvård och andra insatser på hemmaplan. Vi försöker hitta rätt insats i rätt tid för varje enskild person. För oss är varje människa unik och det är viktigt att personalgruppen är mångfacetterad och kompetent, för att kunna möta behoven som finns hos de som kommer till oss.

Kvalifikationer

Du som söker är socionom eller har en annan högskoleutbildning, som tillsammans med relevant yrkeserfarenhet kan bedömas som likvärdig kompetens. Du har aktuell erfarenhet av handläggning inom socialtjänsten. Som person är du öppen, och har lätt för att samarbeta. Du är trygg, självgående och har en god förmåga till helhetssyn. Du ser möjligheter och är positiv i ditt arbete. Tjänsten kräver att du har ett mycket gott omdöme, är strukturerad och har lätt för att fatta beslut. Eftersom ingen dag är den andra lik har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du har ett stort engagemang och intresse för målgruppen. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, och kan möta individen du har framför dig med nyfikenhet och empati. Du har: - socionomexamen eller annan högskoleutbildning, som tillsammans med relevant yrkeserfarenhet kan bedömas som likvärdig kompetens - kunskap om och erfarenhet av handläggning vid socialtjänsten - kunskap om och erfarenhet av arbete med personer med beroendeproblem och psykisk ohälsa - god samarbetsförmåga, och vana att samverka med både kollegor och samarbetspartners Meriterande är: - flerspråkighet - kunskaper i ASI och MI - erfarenhet av socialt förändringsarbete med personer med samsjuklighet, kriminell livsstil eller med unga vuxna - kunskaper i frågor som rör processorienterat arbetssätt, digitalisering och/eller förbättringsarbete Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun! Vi söker just nu en socialsekreterare till vår utredningsenhet Vuxen hos socialförvaltningen. Hos oss arbetar du nära medborgarna och ges möjlighet till ett varierat arbete där du får möjlighet att påverka och utveckla ditt arbete.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid, Tidsbegränsad anställning fram till 1/09-2020

Tillträde: Tillträde omgående alternativt senast 31/1

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Elin Törnqvist , Enhetschef

Telefon: 070-278 63 24

E-post: elin.tornqvist@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-12-09

Ange referensnummer: SN/2019:555


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019