Störningsinformation:
Vattenläcka på Katrinebergsvägen i Tullinge
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Vikariat Verksamhetsutvecklare Ung fritid


Om arbetsplatsen

Kultur och fritidsförvaltningen, med drygt 200 anställda, svarar för att det finns ett rikt kultur-, och idrottsliv och ett mångsidigt fritidsutbud i Botkyrka kommun. Vi ansvarar för bibliotek, bad, kulturskola, konsthall, öppen fritidsverksamhet, idrottsanläggningar och folkhälsoparker. Enheten Ung fritid ligger i verksamhetsområdet Kultur och Ung fritid. Enheten ansvarar för frågor som gäller den öppna fritidsverksamheten och unga 16-19 år. De öppna fritidsverksamheterna är kostnadsfria, öppna mötesplatser med syftet att skapa en meningsfull fritid för barn och ungdomar. I Botkyrka finns 12 fritidsklubbar för barn i åldern 10-12 år och åtta fritidsgårdar för unga i åldern 12-16 år. Musikhuset Norsborg drivs av kommunen och de övriga fritidsverksamheterna drivs av fem olika utförare från Botkyrkas civilsamhälle.

Arbetsuppgifter

Vill du driva kvalitetsutvecklingen av Botkyrkas öppna fritidsverksamheter som skapar meningsfull fritid för barn och unga i kommunen? Verksamhetsutvecklaren arbetar med olika utvecklingsfrågor inom enheten med utgångspunkt i kommunens mål och riktlinjer för den öppna fritidsverksamheten. Vi söker dig med erfarenhet och starkt engagemang för barn- och ungdomsfrågor. Du är väl bekant med ett interkulturellt förhållningssätt och har goda erfarenheter av att ha arbetat och verkat i miljöer som präglas av mångfald. Just nu pågår arbetet med att implementera ett utvecklingsprogram för Botkyrkas fritidsklubbs- och fritidsgårdsverksamheter 2020-2024, där din roll är att stötta studieförbunds- och föreningsdrivna fritidsverksamheterna att införliva dessa i den egna verksamheten. Parallellt kommer du att arbeta med att ta fram ett nytt bidragsreglemente för drift av öppen fritidsverksamhet, där framtagande av rutiner för ersättningsmodell samt budget- och kvalitetsuppföljning ingår. Förutom ovan nämnda arbetsuppgifter kommer du att: - Vara kontaktperson och samordnare för de fritidsklubbar och fritidsgårdar som drivs av föreningar och studieförbund när det gäller de löpande lokal- och verksamhetsfrågorna. - Handlägga bidrag och utbetalningar inom enhetens ansvarsområde och är även behjälplig i planering och genomförande av möten och eventuella konferens- och utbildningstillfällen. - Samordna information och uppdaterar hemsidan. - Genomföra och bereda politiska uppdrag som rör enhetens område t ex införandet av ett nytt bidragsreglemente, utredning av interkommunal ersättning m.m. I tjänsten ingår även att skriva tjänsteskrivelser, svara på synpunkter från medborgarna samt ta fram underlag till utredningar. Du kan komma att representera Ung fritid i olika samarbetsforum och nätverk. Du kommer även att ingå i enhetens ledningsgrupp tillsammans med enhetschef, arbetsledaren för Musikhuset Norsborg och samordnaren för verksamheten för unga 1619 år.

Kvalifikationer

Du skall ha erfarenhet av arbete inom verksamhetsutveckling eller kvalitetsarbete. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du har en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper/erfarenheter inhämtade på annat sätt som vi finner likvärdiga. Du är bra på att samarbeta med andra människor, relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Det är meriterande om du har arbetat i kommunal organisation och har kunskap om/eller erfarenhet av arbete med öppen fritidsverksamhet. Du trivs med att arbeta resultatorienterat och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande, men kan samtidigt förändra inriktning när målen ändrar sig. Du bär på ett kreativt och självständigt tänk, kommer gärna med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tjänsten är ett föräldrarvikariat med tillträde tidigast den I augusti 2020.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Vivianne Coly, Enhetschef Ung fritid

Telefon: 070-302 74 61


Selina Hami, verksamhetsutvecklare

Mobil: 073-0772550

E-post: selina.hami@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-06-10

Ange referensnummer: KOF/2020:53


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020