Stäng meddelande

Är du Botkyrkabornas nya Kultur och fritidsdirektör?


Om arbetsplatsen

En av Sveriges mest dynamiska kommuner, Botkyrka, letar efter en öppen, ansvarstagande, modig och energisk person med hög kompetens inom ledarskap och kunskap om kultur- och fritidsfrågor. Vi söker dig som lockas av utmaningen att ta en drivande roll i den fortsatta utvecklingen av Botkyrkas Kultur- och fritidsverksamhet. Du vill vara med och skapa Botkyrkas framtid. Vi är idag mycket framstående inom många områden och vi har höga politiska ambitioner att tillsammans med Botkyrkaborna skapa en högkvalitativ, bred och mångsidig kultur- och fritidsupplevelse. • Vill du arbeta strategiskt för och med Botkyrkaborna? • Vill du leda och utveckla en organisation med kompetenta medarbetare med många perspektiv och erfarenheter? • Ser du möjligheter och har erfarenhet av att driva frågor genom samarbete och samverkan? • Har du en bakgrund från att ha jobbat i en politiskt styrd organisation? Då tror vi att du passar bra för jobbet som Kultur- och fritidsdirektör hos oss.

Arbetsuppgifter

Kultur- och fritidsförvaltningen har som uppgift att stötta kulturlivet och idrotts- och fritidsverksamheten i kommunen. Vi arbetar för att ge alla medborgare möjlighet att utvecklas och skapa förutsättningar för ett aktivt och kreativt liv. Vi utgår ifrån alla människors lika värde och grundläggande behov av utveckling, kultur, fysisk aktivitet, upplevelser, kunskap, hälsa, möten och av att vara delaktiga. Kommunen lägger stort engagemang på att tillgodose att det finns goda förutsättningar för kommuninvånarna att motionera, vidareutveckla sig och att ha en stimulerande fritid. Det innebär att du som Kultur- och fritidsdirektör ska verka för att kommunen erbjuder samhället och kommuninvånarna de tjänster som tillgodoser behoven för en rik fritid. Som Kultur- och fritidsdirektör arbetar du nära verksamheten och leder en organisation med omkring 250 kompetenta medarbetare, organiserade i tre verksamhetsområden; Konst och bibliotek, Kultur och ung fritid samt Bad, idrott och motion. I rollen leder du en ledningsgrupp där du har fullständigt budget- och resultatansvar för verksamhet, personal och ekonomi inom ditt ansvarsområde. För att lyckas i uppdraget kommer det att krävas ett genuint engagemang och en förmåga att driva förvaltningens arbete i samverkan med övriga förvaltningar och externa aktörer för att uppnå synergier. Ett öppet och samarbetsinriktat arbetssätt kommer att vara framgångsrikt Kultur- och fritidsdirektör är en viktig del av kommunens samlande ledningsgrupp. Du arbetar nära den politiska ledningen i Kultur- och fritidsnämnden och är direktrapporterande till Kommundirektören.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mångårig och gedigen ledarerfarenhet, vana av att leda genom andra chefer och som står för ett moget och stabilt ledarskap som både engagerar och entusiasmerar. Du är öppen, ansvarstagande, modig och energisk med förmåga till självreflektion. Du har med fördel erfarenhet från något av våra verksamhetsområden men ditt ledarskap och samhällsengagemang är viktigare. Det är viktigt för rollen att du har erfarenhet av att arbeta tillsammans med civilsamhället och för dig är det naturligt att arbeta i ett interkulturellt sammanhang. Du har god insikt i att verka som förvaltningschef i en politiskt styrd organisation. Som chef inom kommunledningen i Botkyrka förväntas du även ha god strategisk förmåga och helhetssyn ur ett kommunövergripande perspektiv. Du når resultat och driver utveckling, är kommunikativ och har lätt för att skapa kontakter och att bygga goda relationer.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Caroline Kock

Telefon: 08-506 450 21

E-post: caroline.kock@mercuriurval.com


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-05-24

Ange referensnummer: KS/2020:292


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020