Stäng meddelande

Stödassistent till Gruppbostad


Arbetsuppgifter

Som stödassistent ska du säkerställa en god livskvalité för brukarna. Då vi erbjuder våra brukare individuellt anpassat stöd, lägger vi stor vikt vid att brukarna ges stöd och service på ett sådant sätt att det stärker den enskildes tilltro till sin egen förmåga. Utifrån brukarens val ska du vara stödperson men du kan även ha andra förekommande roller, såsom kulturombud eller kommunikationsstödjare. Det är stödassistentens ansvar att fungera som en länk med brukarens omvärld varför du kommer att ha kontakt med de som har betydelse för brukaren som exempelvis anhöriga, gode män, daglig verksamhet, läkare, habiliteringscenter och kontaktpersoner. Arbetet runt brukaren planeras, dokumenteras och följs upp. Det är därför mycket viktigt att du dokumenterar väl, vilket bl. a. sker i verksamhetssystemet Procapita, samt att du bidrar till att genomförandeplaner upprättas och följs upp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning med examen från Vård- och omsorgsprogrammet alternativt från barn- och fritidsprogrammet, GPU/PPU eller annan motsvarande utbildning. Du ska ha kunskap om, och erfarenhet av att arbeta med personer med utvecklingsstörning, dubbeldiagnos, psykisk funktionsnedsättning. Vi ser gärna att du även har kunskap om Huntingtons sjukdom. Har du erfarenhet av att skapa/använda olika kommunikationsstöd samt av att arbeta med tydliggörande pedagogik är det meriterande. Din datavana är god och du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Som person har du ett stort engagemang för våra brukare och du har ett intresse för att bidra till utveckling av arbetssätt och metoder. Du är ansvarsfull, trygg och stabil. Du fattar beslut och visar omdöme även under tidspress. Du behöver vara flexibel och kunna anpassa dig till ändrade omständigheter.

Arbetsplatsen

Inom Vård- och omsorgsförvaltningen finns ett antal gruppbostäder, vilket är en boendeform för vuxna personer med olika former av funktionsnedsättningar som behöver stöd och närhet till personal dygnet runt. Här har de möjlighet att få stöd med vardagliga aktiviteter såsom stöd med inköp, matlagning, personlig omvårdnad, kommunikation och fritid. Vårt mål är att få varje brukare att bli så självständig som möjligt i sitt dagliga liv, och att känna trygghet i det stöd hen får. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Antal platser: 2


Kontaktperson(er)

Joel Wickström, Enhetschef

Mobil: 070-899 18 23


Sarabjit Kaur, Administrativ samordnare

Mobil: 072-4507738

E-post: sarabjit.kaur@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga kontakter , Kommunal

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-12-17

Ange referensnummer: C33547


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019