Stäng meddelande

Förskollärare


Arbetsuppgifter

Som förskollärare driver du tillsammans med dina kollegor undervisningen tillsammans med barnen. I din roll ingår att planera, genomföra, utvärdera och utveckla den pedagogiska utbildningen i linje med gällande styrdokument. Du ska både enskilt och tillsammans med kollegorna organisera så att barnen får möjlighet att under hela dagen blir en del av meningsskapande sammanhang i både mindre och större grupper. Du ska ha en god förmåga att kommunicera och samarbeta med såväl barn som vuxna och med stor entusiasm kunna skapa stimulerande lärmiljöer som utmanar barns läroprocesser samt inspirerar och väcker nyfikenhet till att utforskande och se styrkan i att lära tillsammans. Egenskaper som att vara positiv och se möjligheter, att vara nyfiken, lyhörd, lärande och reflekterande är viktiga.

Kvalifikationer

Du ska vara utbildad förskollärare med legitimation mot yngre åldrar. Väl förtrogen med Lpfö18. Tydlig ledare i din roll mot barn, kollegor och vårdnadshavare. Du ska ha god kommunikationsförmåga och kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Erfarenhet av pedagogisk dokumentation Samarbete, arbetsglädje och arbetsmoral är ledord för dig i din yrkesroll. Viljan att utvecklas tillsammans med dina kollegor .

Arbetsplatsen

Tullinge södras förskoleområde består av fyra förskolor av varierande storlekar, alla belägna i och runt natursköna Riksten i Tullinge. I förskoleområdet ingår förskolorna Rodret, Kometen, Nova och Luna. Inom förskoleområdet strävar vi efter att erbjuda alla barn en likvärdig utbildning av hög kvalité utifrån läroplanen för förskolan Lpfö 18, skollagen och Botkyrka kommuns styrdokument och riktlinjer. Vi söker nu flera drivna och modiga förskollärare till vårt område. Vi arbetar projektinriktat med stort fokus på barnens kunskapsskapande. Din roll som förskollärare innebär bland annat att vara medforskande, nyfiken och våga utmana både barnen, dig själv och dina kollegor. Just nu arbetar vi med ett didaktiskt fokus inom naturvetenskap genom vårt gemensamma projekt "Vi växer-från frö till skörd". Genom projektet bygger barnen relationer till bilologisk mångfald och naturvetenskapliga system och kretslopp där frågor om hållbarhet blir tydliga. Vi arbetar med att låta barnens innovativa tankar och funderingar leda processen framåt. Hos oss ser vi dokumentation, reflektion och analys som självklara och viktiga verktyg i vårt dagliga arbete. Samarbete och kommunikation är ledord för att driva utbildningen framåt.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid, 100%

Tillträde:

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 3


Kontaktperson(er)

Linda Pahrne, Rektor

Telefon: 0702287293

E-post: linda.pahrne@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-01-06

Ange referensnummer: A916863


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019