Stäng meddelande

Lärare i Hem- och konsumentkunskap, 80%


Arbetsuppgifter

Rikstens skola söker nu en lärare i Hem- och konsumentkunskap. Undervisningen bedrivs i åk 6, 8 och 9, och du kommer att tillhöra arbetslag 7-9, Du får möjlighet att planera och utveckla din undervisning tillsammans med skickliga och drivande kollegor, i ett kollegialt lärande. I tjänsten ingår mentorskap.

Kvalifikationer

Du är grundskollärare med inriktning mot Hkk. Du är en driven, nyfiken pedagog som gärna tar dig an utmaningar och provar nya idéer. Tjänsten kräver att du är en tydlig ledare som skapar en trygg lärandemiljö för dina elever, där ömsesidig respekt och samarbete genomsyrar din undervisning. Eftersom vi har skog och ängar "inpå knuten" finns det möjlighet att vara utomhus med din undervisning. Då skolan fortfarande är i uppbyggnadsfas testar, utvärderar och utvecklar vi ständigt vår verksamhet. Det är därför viktigt att du är en flexibel pedagog med egna idéer som lockas av utmaningar. Kort sagt- vi söker någon utöver det vanliga som stämmer i Botkyrkas devis "Långt ifrån lagom". Vi tycker att det är meriterande om du arbetat några år inom yrket, men det är dock inget krav.

Arbetsplatsen

Rikstens skola är en relativt nybyggd skola som ligger i Rikstens Friluftsstad, Tullinge. Skolan har härliga lokaler och är luftig och fräsch. Vi öppnade ht 2013 och är i år fullt utbyggda, med en verksamhet från förskoleklass upp till år 9. Till höstterminsstarten 2019 kommer vi vara en F-9-skola med c:a 760 elever och c:a 100 anställda. Rikstens skola är en skola där nya idéer och engagemang uppskattas på alla nivåer. Våra elever är ambitiösa och likaväl som vi har höga förväntningar på dem, har de höga förväntningar på oss. Hos oss finns engagerade pedagoger som arbetar för att skapa kvalitativ undervisning och trygghet för våra elever. Vi lägger mycket vikt på god arbetsro, tydliga strukturer och ett gemensamt förhållningssätt gentemot våra elever. Vi satsar på tidig läsning, ett språkutvecklande arbetssätt och våra elever träffar på engelska redan i förskoleklass. Rikstens skola har en väl fungerande elevhälsa där skolledning, skolhälsovård och specialpedagoger samarbetar tätt med skolans övriga pedagoger. Vi har 5 arbetslag på skolan och det lag man tillhör utgör ett stort stöd för den enskilde pedagogen. Vår skola ligger granne med Lida Friluftsområde och vi är ofta ute med vår verksamhet. Rubriken i vår vision är: "Rikstens skola- nyfikenhet, trygghet, glädje Var den du är-bli den du vill!"


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid

Tillträde: 2019-08-12 eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Ulf Linder, Rektor

Telefon: 072 586 63 70

E-post: ulf.linder@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-05-02

Ange referensnummer: A870893


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018