Stäng meddelande

Stödassistent - mobila teamet


Arbetsuppgifter

Vi söker nu stödassistent till Mobila teamet. Som stödassistent arbetar du med brukare som tillhör LSS och som beviljats boendestöd. Boendestödet utförs medstadels i brukarens hem och kan exempelvis innebära att motivera och stötta brukaren i att utföra sysslor såsom att städa och laga mat. I din roll som boendestödjaren är din huvudsakliga arbetsuppgift är att säkerställa god livskvalité för brukarna. Arbetet innebär att fungera som en länk med brukarens omvärld och ha kontakt med de som har betydelse för brukaren som exempelvis anhöriga, gode män, daglig verksamhet, läkare, habiliteringscenter och kontaktpersoner. En viktigt del i arbetet är att främja så mycket självständighet som möjligt utifrån förmåga. I arbetsuppgifterna ingår att dokumentera i kommunens verksamhetssystem. Arbetstiderna är utifrån brukarnas behov. Mestadels dagtid, kvällar kan förekomma samt, kring en helg i månaden.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har gymnasieutbildning inom vård- och omsorgsprogram eller barn- och fritidsprogrammet alternativt GPU och PPU. Vi söker dig som har erfarenhet av arbete inom funktionsnedsättningsområdet eller vård och omsorg är meriterande. Vi söker dig som är flexibel och har god samarbetsförmåga. Du har gott omdöme och kan vid behov fatta snabba beslut. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är strukturerad i ditt arbetssätt. Det är viktigt att du har förmåga att sätta dig in i andra människors perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor och att du är professionell i ditt förhållningssätt. Det är även viktigt att du är trygg, stabil och har en personlig mognad samt att du har förmåga att skilja mellan privat och personligt. Förutsättningar i arbetet är att du har god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal samt i skrift. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Då arbetet innebär dokumentation behöver du kunna lätt ta till dig våra verksamhetssystem och kunna dokumentera.

Arbetsplatsen

Inom Vård- och omsorgsförvaltningen finns verksamhetsområdet omsorgen om personer med funktionsnedsättning som ger stöd till barn, ungdomar och vuxna personer med olika former av funktionsnedsättningar. Vi erbjuder olika slags stöd och service, exempelvis korttidshem och avlösarfamiljer för barn med särskilda behov, personlig assistans och mobila team. Vårt mål är att få varje brukare att bli så självständig som möjligt i sitt dagliga liv, och känna trygghet i det stöd hen får. Tillsammans med oss kan du skapa en omsorg med högsta kvalitet för våra medborgare och vi erbjuder ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillsättning enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 2


Kontaktperson(er)

Anna Persson, Enhetschef

Telefon: 072 2192400


Facklig(a) företrädare

Lena Fjällborg, Kommunal

Mobil: 072-2395080

E-post: lena.fjallborg@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2018-12-16

Ange referensnummer: C23582


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka? Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018