Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Stödassistent till Mobila teamet


Om arbetsplatsen

Inom Vård- och omsorgsförvaltningen, Botkyrka kommun finns verksamhetsområdet omsorgen om personer med funktionsnedsättning som ger stöd till barn, ungdomar och vuxna personer med olika former av funktionsnedsättningar. Vi erbjuder olika slags stöd och service, exempelvis korttidshem och avlösarfamiljer för barn med särskilda behov, personlig assistans och mobila team. Vårt mål är att få varje brukare att bli så självständig som möjligt i sitt dagliga liv, och känna trygghet i det stöd hen får. Tillsammans med oss kan du skapa en omsorg med högsta kvalitet för våra medborgare och vi erbjuder ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent arbetar du med brukare som tillhör LSS och som beviljats boendestöd. Boendestödet utförs mestadels i brukarens hem och kan exempelvis innebära att motivera och stötta brukaren i att utföra sysslor såsom att städa och laga mat. Stödassistentens huvudsakliga arbetsuppgift är att säkerställa god livskvalité för brukarna. I arbetet ingår det att fungera som en länk med brukarens omvärld och ha kontakt med de som har betydelse för brukaren som exempelvis anhöriga, gode män, daglig verksamhet, läkare, habiliteringscenter och kontaktpersoner. I arbetsuppgifterna ingår även att dokumentera i kommunens verksamhetssystem och att skapa genomförandeplaner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom vård- och omsorg, barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande. Du har erfarenhet av arbete inom funktionsnedsättningsområdet eller inom vård- och omsorg. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga. Du har gott omdöme och kan vid behov fatta snabba beslut. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är strukturerad i ditt arbetssätt. Det är viktigt att du har en empatisk förmåga och att du kan sätta dig in i andra människors situation utan att ta över personens känslor, du är professionell i ditt förhållningssätt. Det är även viktigt att du är trygg, stabil och har en personlig mognad. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Då arbetet innebär en hel del dokumentation behöver du behärska det svenska språket väl i tal och skrift. Du är van att hantera olika digitala redskap. B-körkort är ett krav.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet: 3-6 månader

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Kristina Hasslert, Enhetschef

E-post: kristina.hasslert1@botkyrka.se


Anna Persson, Enhetschef

Telefon: 072 2192400


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-07-19

Ange referensnummer: C40135


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020