Stäng meddelande

Enhetschefer till hemtjänst och dagverksamhet


Om arbetsplatsen

Äldreomsorgen är en del av vård- och omsorgsförvaltningen i Botkyrka kommun som ger äldre människor möjlighet att vara självständiga, trygga och ha en meningsfull tillvaro. Äldreomsorgen drivs i olika former för att möta upp äldre människors olika behov av stöd, bland annat genom hemtjänst och dagverksamheter. Hemtjänsten ger stöd och service i hemmet till de medborgare som är äldre eller har en funktionsnedsättning. Genom dagverksamheten får äldre stöd att komma ut, träffa andra och vara med i olika aktiviteter. Tillsammans med oss kan du skapa en omsorg av högsta kvalitet för våra medborgare och vi erbjuder ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Vi söker nu en enhetschef till dagverksamhet och en enhetschef till hemtjänst. En av tjänsterna är tillsvidare och en är ett vikariat minst fram till årsskiftet och med möjlighet till förlängning. Vi erbjuder dig ett spännande arbete med stort eget mandat där du får vara med att utveckla vår verksamhet tillsammans med dina medarbetare. Du ingår i en ledningsgrupp tillsammans med andra engagerade enhetschefer och verksamhetschef.

Arbetsuppgifter

Vi verkar för att skapa högsta kvalitet för Botkyrka kommuns invånare och arbetar utifrån brukarens fokus. I din roll kommer du arbeta med planering, genomförande och uppföljning utifrån fastställd verksamhetsplan. Du kommer kartlägga behov av förbättrings- och utvecklingsområden utifrån övergripande mål både på kort och lång sikt. I rollen ingår också att ta ansvar för att tillsammans med kollegor utveckla metoder, arbetssätt och rutiner. Vidare i rollen kommer du att: • Ha ett samlat och övergripande ansvar för enhetens verksamhet, ekonomi och medarbetare. • Utveckla verksamheten med ett omvärldsbevakande förhållningssätt, tillsammans med brukare, medarbetare och verksamhetschef • Leda verksamheten mot vård- och omsorgsnämndens mål samt vara väl förtrogen med dessa. Aktivt delta i utveckling, uppföljning och kvalitetssäkring av verksamheten enligt kommunens processinriktade arbetssätt • Efterfölja de lagar, regler, allmänna råd och riktlinjer som styr verksamheten (exempel HSL, SoL, LSS, AML) samt andra förekommande lagar och författningar inom verksamhetsområdet. • Ha budgetansvar för enheten och tillser att budgeten är i balans. • Aktivt arbeta efter kommunens värdegrund, policys och riktlinjer samt ansvara för att utveckla organisationskulturen för att säkerställa medborgarens fokus, kompetenta medarbetare och ett gott arbetsklimat.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning motsvarande 180 poäng inom verksamhetsområdet eller liknande som bedöms vara relevant för tjänsten. Vi tror att du har tidigare ledarerfarenhet med vana att jobba nära verksamheten, där du är synlig för både dina medarbetare och brukare, och vi ser därmed gärna att du har grundläggande kunskaper inom budget, uppföljning och analys samt av personalfrågor såsom arbetsrätt och arbetsmiljö. Meriterande är även erfarenhet av och förståelse för en politiskt styrd organisation. Du har bakgrund inom omsorgsarbete, gärna inom äldreomsorg, samt god kunskap inom aktuell lagstiftning. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. För att lyckas i rollen leder, motiverar och förser du andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du leder med ett coachande och inspirerande ledarskap som skapar engagemang och delaktighet. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, lyssnar och är mottaglig för motparten samt anpassar kommunikationen efter situation. Vidare kan du planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt samt har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan! Tillträde sker enligt överenskommelse.

Antal platser: 2


Kontaktperson(er)

Nina Räsänen, Verksamhetschef

Telefon: 070-889 20 54

E-post: nina.rasanen@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga representanter, Nås via växelnummer

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-04-26

Ange referensnummer: von/2020:100


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020